Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε) θα λειτουργήσει στη Σάμο για δέκατη έκτη συνεχή χρονιά κατά το σχολικό έτος 2021-2022.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο πρόγραμμα εκπαίδευσης ενηλίκων το οποίο παρέχει την δυνατότητα σε πολίτες άνω των 18 ετών να ολοκληρώσουν δωρεάν την υποχρεωτική τους εκπαίδευση, δηλαδή  το Γυμνάσιο.

Το πρόγραμμα του Σ.Δ.Ε είναι ταχύρρυθμο και διαρκεί 18 μήνες (2 σχολικά έτη), ενώ το εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα προσαρμόζεται στις ανάγκες των εκπαιδευόμενων.

Τα μαθήματα είναι απογευματινά, χωρίς εξετάσεις και βαθμούς, ενώ παρέχουν βασικές δεξιότητες-εφόδια για την αγορά εργασίας, όπως και τη δυνατότητα δωρεάν απόκτησης πιστοποιητικού γνώσης πληροφορικής ECDL.

Όσοι φοιτήσουν στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας θα μπορέσουν επίσης να συμμετάσχουν σε διάφορες δραστηριότητες, εκδρομές και επισκέψεις.

Η επιτυχής ολοκλήρωση της διετούς φοίτησης του εκπαιδευόμενου πιστοποιείται με τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο Γυμνασίου.

Στη Σάμο λειτουργούν δύο παραρτήματα Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας. Του Βαθέος, το οποίο εδρεύει στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Γενικού Λυκείου Σάμου (Πυθαγόρα 11 Περιβόλια) και του Καρλοβάσου, που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του Γυμνασίου Καρλοβάσου.

Οι εγγραφές συνεχίζονται για όλο το Σεπτέμβριο του 2021 και για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν στα 2273024830, 6974290800, 6976718434 ή να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας.

Δικαίωμα εγγραφής έχουν όσοι γεννήθηκαν έως τις 31/12/2003, δηλαδή είναι 18 ετών και άνω.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ:

1. Αστυνομική Ταυτότητα
2. Απολυτήριο Δημοτικού

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!