Φωτογραφία του Νίκου Αναστασίου

Ανακοίνωση με θέμα την ποιότητα και την επάρκεια του νερού στους Μυτιληνιούς Σάμου εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση.

Ειδικότερα, η δημοτική παράταξη Ανατολικής Σάμου αναφέρει αναλυτικά:

Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα με την απαράδεκτη ολιγωρία του δήμου να ενημερώσει τους κατοίκους του χωριού μας για την ακαταλληλότητα του νερού λόγω υψηλών τιμών αρσενικού, (από τις 5/7 που έγινε η δειγματοληψία από την περιφερειακή διοίκηση, τα αποτελέσματα δόθηκαν στο δήμο στις 10/8 και έως τις 26/8 δεν είχαν παρθεί μέτρα ενημέρωσης του χωριού), επαναλαμβάνουμε για ακόμη μια φορά τις θέσεις μας και απαιτούμε:

1) Να γίνεται η συντήρηση και ο έλεγχος των φίλτρων που υπάρχουν γι’ αυτό το σκοπό και η τροφοδοσία τους με σίδηρο ο οποίος κατακρατά τα βαρέα μέταλλα όπως το αρσενικό.

2) Να γίνονται συχνές και τακτικές δειγματοληψίες και αναλύσεις του νερού από τον δήμο. Τα αποτελέσματά τους να κοινοποιούνται έγκαιρα στη Κοινότητα και να δημοσιοποιούνται για την ενημέρωση των κατοίκων.

3) Να ολοκληρωθεί το έργο του δικτύου ύδρευσης που καρκινοβατεί για χρόνια, ώστε να καταργηθεί το διάτρητο και επικίνδυνο παλιό δίκτυο.

4) Να αξιοποιηθούν μέσα από ολοκληρωμένη μελέτη όλες οι διαθέσιμες επίγειες πηγές, με σωστή μάστευση και ασφαλές δίκτυο μεταφοράς στο χωριό, στη κατεύθυνση σταδιακής απεμπλοκής από τις γεωτρήσεις ως την οριστική κατάργησή τους.

Καλούμε το λαό των Μυτιληνιών όλους τους συγχωριανούς μας να διεκδικήσουν μαζί μας αυτές τις προτάσεις και συνολικότερα το δικαίωμα να πίνουμε υγιεινό νερό με επάρκεια και ασφάλεια“.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!