Με την ολοήμερη έκθεση καλλιτεχνών που ζουν στην Σάμο και τα επίσημα εγκαίνια του “Ιστορικού Περιπάτου Μαραθοκάμπου” αρχίζει την Κυριακή 29 Αυγούστου η σειρά εκδηλώσεων με τίτλο “Στα ίχνη του Πυθαγόρα” που διοργανώνει ο δήμος Δυτικής Σάμου.

Κατά μήκος του Ιστορικού Περιπάτου Μαραθοκάμπου, από τις 10:30 έως τις 20:00 της Κυριακής, πίνακες ζωγραφικής και έργα γλυπτικής θα σηματοδοτούν το συνταίριασμα ιστορίας και παρόντος δίνοντας μια ελπίδα μελλοντικής ανάκαμψης των εγκαταλελειμμένων σπιτιών του χωριού.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση φαίνονται παρακάτω:

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 18:00, οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με τα επίσημα εγκαίνια του “Ιστορικού Περιπάτου Μαραθοκάμπου” και την έναρξη μιας σηματοδοτημένης περιπατητικής διαδρομής με ξεναγούς και ιστορίες που θα μεταφέρουν τους παρευρισκόμενους σε εποχές και στιγμές του παρελθόντος και θα αφουγκραστούν την ζωή αλλοτινών χρόνων.

Κατά την διάρκεια του περιπάτου, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν και αποσπάσματα από την δραματουργική παράσταση, διασωθείσας αρχαίας Ελληνικής Μουσική, (ηλικίας ∼ 2000 ετών), Μολπές.

Την μουσική επιμελήθηκε, ο μουσικολόγος κ. Ερρίκος Κελαϊδής, η σκηνοθεσία είναι της κας Ευφροσύνης Αρκουλάκη και συμμετέχουν η υψίφωνος κα.Μαρίλλη Λυμπέρη, οι ηθοποιοί κ. Φίλιππος Τζερέτας και η κα. Ξένια Χατζηνικολάου.

Guest η φλαουτίστα Erika Hutte.

Σημείο συνάντησης : Στροφή Κονδύλη

Με το κλείσιμο των ξεναγήσεων θα προσφερθεί κέρασμα στην Πλατεία της Λούγκας από την Ε.Ο.Σ Σάμου.

Όλα τα δρώμενα πραγματοποιούνται σε εξωτερικούς χώρους και τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η συμμετοχή του κοινού είναι ελεύθερη.

Σας περιμένουμε να αποχαιρετήσουμε με Τέχνη, Πολιτισμό και Επιστήμη το φετινό καλοκαίρι!” προσκαλεί ο δήμος Δυτικής Σάμου.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!