Φωτογραφία: Samos Voice

Τη χρηματοδότηση του δήμου Ανατολικής Σάμου με το ποσό των 740.000 €, σε βάρος των πιστώσεων του έργου 2003ΣΕ05500005 Επιχορήγηση των ΟΤΑ για “Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού της Χώρας”, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Εσωτερικών.

Αφορά σε πρόσθετα κονδύλια για τη στήριξη και αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών από τον σεισμό της 30ής Οκτωβρίου 2020 στο νησί.

Η χρηματοδότηση αυτή θα γίνει απολογιστικά σύμφωνα με τη πρόοδο των έργων και με παραστατικά των δαπανών που θα υποβάλλονται στο ΥΠ.ΕΣ., όπως ειδικότερα ορίζεται στην αριθ.10/7207/7.3.2017 εγκύκλιό του.

Η ισχύς της σχετικής απόφασης ορίζεται σε 24 μήνες από την έκδοσή της.

1+12

Συνολικά η νέα αυτή έκτακτη χρηματοδότηση στη Σάμο και άλλους πληγέντες δήμους από φυσικές καταστροφές (πυρκαγιές) φθάνει στα 2,15 εκατ. ευρώ.

“Προχωράμε ταχύτατα σε νέα στήριξη των δήμων που επλήγησαν από τις φωτιές, ενώ συνεχίζουμε να ενισχύουμε Δήμους πληγέντες από φυσικές καταστροφές, όπου υπάρχει ανάγκη. Κυβέρνηση και Αυτοδιοίκηση θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να αποκατασταθούν το ταχύτερο δυνατό οι ζημιές” δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

 

Tα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar της Aegean!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!