Τη χρηματοδότηση ενός φεστιβάλ που διοργανώνεται στη Σάμο ανακοίνωσε την Τετάρτη το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Πρόκειται για το “Φεστιβάλ του Γυαλού” που διοργανώνει ο Εξωραϊστικός-Πολιτιστικός Σύλλογος Όρμου Μαραθοκάμπου “Άγιος Νικόλαος”

Το φεστιβάλ αυτό περιλαμβάνει κουκλοθέατρο, παραμύθι, θέατρο σκιών και εργαστήρια.

Η επιχορήγηση και η αιγίδα για το φεστιβάλ ανέρχονται σε 15.000 ευρώ.

Το υπουργείο πολιτισμού ανακοίνωσε σήμερα επιχορηγήσεις συνολικού ύψους 181.000 ευρώ σε δράσεις και φεστιβάλ στον τομέα του θεάτρου και του χορού, κλασικού και σύγχρονου, που θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια του έτους 2021

Από τις 33 προτάσεις που κατατέθηκαν στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων και οι οποίες διαβιβάστηκαν στη Γνωμοδοτική Επιτροπή Θεάτρου για αξιολόγηση, η Επιτροπή προέκρινε 13 προτάσεις για επιχορήγηση ή και παροχή αιγίδας. Μία από τις 13 προτάσεις που προκρίθηκαν ήταν το “Φεστιβάλ του Γυαλού” στη Σάμο.

Η Γνωμοδοτική Επιτροπή Θεάτρου εισηγήθηκε για επιχορήγηση και παροχή αιγίδας στα φεστιβάλ αυτά, με το σκεπτικό ότι “προωθούν τον κοινωνικό και πολιτισμικό διάλογο, συμβάλλουν στην άρση των κοινωνικών και έμφυλων διακρίσεων, εξασφαλίζουν τη συμμετοχή παιδιών και εφήβων στον πολιτισμό με ανάλογη μεθοδολογία, πειραματίζονται και ερευνούν νέες μορφές τέχνης και αναπτύσσουν νέα εκφραστικά μέσα“.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!