Διευκρινιστική ανακοίνωση σχετικά με την ευχαριστήρια επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μαυρατζαίων προς τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου για το θέμα της διάνοιξης αγροτικού δρόμο στο χωριό εξέδωσε ο δήμος Ανατολικής Σάμου.

Η ανακοίνωση αναφέρει αναλυτικά:

Για την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με την ευχαριστήρια επιστολή του προέδρου Τ.Κ Μαυρατζαίων κ. Κυριαζή , οφείλουμε να παραθέσουμε διευκρινήσεις για ένα έργο καίριας σημασίας το οποίο αποτέλεσε και δέσμευση της νυν Δημοτικής Αρχής. Μια δέσμευση που έγινε πράξη μετά από χρόνια αιτήματα, για ένα έργο για το οποίο δεν ασχολήθηκε κανείς νομότυπα.

Η διάνοιξη του αγροτικού δρόμου στο Ανατολικό άκρο των Μαυρατζαίων στις παρυφές του λόφου (Σύραχος) που περιβάλλει από εκείνη την πλευρά το χωριό, είναι υψηλής σημασίας τόσο για την πρόσβαση των κατοίκων στην κεντρική δεξαμενή αλλά παράλληλα αποτελεί και έργο αντιπυρικής προστασίας.

Μηχανικός της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κατέθεσε ολοκληρωμένο και πλήρη φάκελο στη Δασική Υπηρεσία εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την αδειοδότηση για τη διάνοιξη του δρόμου.

Εν συνεχεία, ζητήθηκε μηχάνημα (του πρώην ενιαίου Δήμου) από την Περιφέρεια προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για τη διάνοιξη. Ανταποκρινόμενος στο αίτημά μας, ο κος Πανουράκης διέθεσε το εν λόγω μηχάνημα μαζί με έναν χειριστή, δεδομένου ότι όλοι οι υπάλληλοι – χειριστές του Δήμου απασχολούνται στην Αγροτική Οδοποία.

Ως Δημοτική Αρχή ΠΟΤΕ δεν απαιτήσαμε ευχαριστήριες επιστολές αλλά την ενεργή συμμετοχή και τη συνεργασία των Κοινοτήτων προκειμένου να δρομολογηθούν πάγια αιτήματα. Η σύνθεση, η συνεργασία, η συνεννόηση αποτελούν μονόδρομο για όλους. Τα προβλήματα, άλλωστε, είναι κοινά κι έτσι πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε.

Ως Δημοτική Αρχή, είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε την ομαλή πορεία της πόλης και των χωριών μας και τη συνέχιση της αναπτυξιακής δυναμικής που έχει καταγραφεί και δεν αμφισβητείται.

Είμαστε σε ανοιχτή γραμμή με όλες τις τοπικές μας κοινότητες δρομολογώντας όλα εκείνα που ο τόπος απαιτεί“.

 

Tα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar της Aegean!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!