Στη Σάμο βρίσκονται ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, και η υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου. Το απόγευμα της Τρίτης μετέβησαν, στο δημαρχείο Ανατολικής Σάμου, όπου είχαν συνάντηση με τον δήμαρχο, Γιώργο Στάντζο.

Μετά το πέρας της επίσκεψης, ο κ. Μηταράκης δήλωσε: “Είναι ιδιαίτερη χαρά η επίσκεψη της βρετανίδας υπουργού Εσωτερικών, κ. Patel στη Σάμο. Στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στους βρετανούς τουρίστες να έρθουν στη χώρα μας, μια ασφαλή από την πανδημία χώρα, που άνοιξε πάλι στον τουρισμό.

Επίσης, με τη βρετανίδα υπουργό Εσωτερικών συζητήσαμε το θέμα της μεταναστευτικής κρίσης, που επηρεάζει αμφότερες την Ελλάδα και τη Μ. Βρετανία. Είμαστε χώρες που λαμβάνουμε ροές από ασφαλείς χώρες και αυτό δεν είναι σωστό. Η χώρα μας, εφαρμόζοντας μια ασφαλή, αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική έχει πλέον αλλάξει την κατάσταση με τη μείωση των ροών κατά 96%. Αλλά και εδώ στη Σάμο εμφανώς με τη δομή στο Βαθύ να κλείνει στις 30 Σεπτεμβρίου και τη νέα δομή να λειτουργεί στις 18 Σεπτεμβρίου, δίνοντας μια νέα εικόνα αντιμετώπισης ενός μεγάλου προβλήματος”.

Από την πλευρά της, η υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Priti Patel, δήλωσε: “Είναι μεγάλη η χαρά να βρίσκομαι σήμερα εδώ, όπου είχα συνάντηση με τον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου και τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου. Συζητήσαμε για ένα εύρος κοινών προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε. Επίσης, μιλήσαμε για την ισχυρή μας συνεργασία. Δηλαδή, πώς μπορούμε να εργαστούμε μαζί, να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλο σε μερικές από αυτές τις μεγάλες προκλήσεις. Ήταν πραγματικά ιδιαίτερη τιμή να βρίσκομαι σήμερα σε αυτό το όμορφο νησί και να συναντηθώ με τον δήμαρχο” ανέφερε.

Φωτογραφίες: Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!