“Υποστηρίζουμε ενεργά την απόφαση του δήμου Ανατολικής Σάμου να ακυρωθούν λόγω πανδημίας όλες οι ανοιχτές πολιτιστικές εκδηλώσεις (5, 6, και 19, 20/8)” ενημερώνει τους φορείς του τουρισμού και τους πολίτες η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Σάμου.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρός της, Μάνος Βαλής, “οι χθεσινές ανακοινώσεις του Εθνικού Οργανισμού Υγείας έρχονται να επιβεβαιώσουν τους φόβους μας και την απόλυτη ανάγκη για λήψη δραστικών αποφάσεων. Βάσει της επιδημιολογικής εικόνας και των δεδομένων του νησιού μας, η Σάμος βρίσκεται πλέον στο κίτρινο επίπεδο και στόχος μας πρέπει να είναι να παραμείνει εκεί ή ακόμα ιδανικότερα, λαμβάνοντας όλα τα κατάλληλα μέτρα, να επιστρέψουμε στην πρότερη πράσινη κατηγοριοποίηση.

Μέριμνα όλων πρέπει να είναι η μακροπρόθεσμη λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων και η καλή επιδημιολογική μας εικόνα. Αναμφισβήτητα, όλοι προσδοκούσαμε στις εορταστικές εκδηλώσεις για μια τόνωση της αγοράς, αλλά και για τη διαφήμιση του νησιού μας. Όμως, οι στόχοι μας πλέον έχουν αλλάξει και στόχος όλων μας πρέπει να είναι η διαφύλαξη της τουριστικής περιόδου που αυτή τη στιγμή πλησιάζει στην κορύφωσή της και δείχνει να εξελίσσεται θετικά, με πολύ καλές πληρότητες για τους υπόλοιπους 3 μήνες και το σενάριο επιμήκυνσης της σεζόν μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου να είναι ρεαλιστικό και ο επιθυμητός μας στόχος.

Ας παραμείνουμε όλοι ενωμένοι και ας συμβάλουμε όλοι με τη στάση μας σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο, ώστε να προχωρήσουν ακόμη περισσότερο οι διαδικασίες του εμβολιασμού και φυσικά να μη δημιουργούμε συνθήκες συνωστισμού και να προστατεύσουμε με κάθε τρόπο την υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού μας. Οφείλουμε όλοι να επιδεικνύουμε συλλογική ευθύνη έναντι της πανδημίας και να προστατεύουμε το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου που είναι η υγεία.

Η Ένωση Ξενοδόχων Σάμου, αλλά και όλοι οι τοπικοί επαγγελματίες του τουρισμού συνεχίζουμε να δουλεύουμε με αισιοδοξία και με κύριο γνώμονά μας την υγεία και την ασφάλεια κάθε επισκέπτη που θα προτιμήσει το νησί μας για να περάσει ένα αξέχαστο καλοκαίρι”.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!