Το πρόγραμμα εκδηλώσεων εορτασμού στο Πυθαγόρειο για την 6η Αυγούστου, εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, και την 197η επέτειο από τη Ναυμαχία της Μυκάλης γνωστοποίησε η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου.

Λόγω των προληπτικών μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού, οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν τέλεση πανηγυρικού εσπερινού και δοξολογίας, σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις, και κατάθεση στεφάνων, η οποία θα πραγματοποιηθεί με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων

Συγκεκριμένα, προγραμματίστηκαν:

  • Γενικός σημαιοστολισμός στις 5 και 6 Αυγούστου, από ώρα 06:30 μέχρι 20:30 σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες των δήμων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου.
  • Φωταγώγηση όλων των δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων, των Ν.Π.Δ.Δ., των Τραπεζών, καθώς και οδών, πλατειών, αρχαιολογικών χώρων και ιστορικών μνημείων της Δημοτικής Ενότητας Πυθαγορείου κατά τις βραδινές ώρες της 5ης και 6ης Αυγούστου.
  • Φωτοστολισμός των πλοίων που θα βρίσκονται στα λιμάνια της Σάμου κατά τις νυκτερινές ώρες της 5ης και 6ης Αυγούστου.

Πέμπτη 5 Αυγούστου

  • Ώρα 19:00: Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Πυθαγόρειο.
  • Λιτάνευση της ιερής εικόνας της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον περίβολο του ναού.

Παρασκευή 6 Αυγούστου

  • Ώρα 08:30: Επίσημη έπαρση της σημαίας στο λιμάνι Πυθαγορείου με συμμετοχή στρατονόμων και μουσικού της 79 ΑΔΤΕ.
  • Ώρα 10:30: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.
  • Ώρα 11:00: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου στον Ανδριάντα του Λυκούργου Λογοθέτη, από τους: εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, βουλευτή Σάμου, αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, διοικητή της 79 ΑΔΤΕ (ΑΔΦ), υποστράτηγο Πυροσβεστικού Σώματος, ταξίαρχο διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου, λιμενάρχη Σάμου. Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων νεκρών. Εθνικός Ύμνος.
  • Ώρα 20:00: Υποστολή της σημαίας στο λιμάνι του Πυθαγορείου με συμμετοχή Τμήματος στρατονόμων και μουσικού της 79 ΑΔΤΕ.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!