Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου, Γιώργος Κυριαζής.

Επιστολή  προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, για παραγραφή των προσαυξήσεων επί των ελέγχων δεκαετίας του πρώην Ι.Κ.Α απέστειλε την Δευτέρα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου, Γιώργος Κυριαζής.

Στην επιστολή του αυτή ο κ. Κυριαζής αναφέρει αναλυτικά:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σας γνωρίζουμε ότι το τελευταίο διάστημα δεχόμαστε διαμαρτυρίες από μέλη του Επιμελητηρίου μας σχετικά με τους ελέγχους δεκαετίας του ΙΚΑ και την άδικη επιβολή προσαυξήσεων.

Συγκεκριμένα, το ΙΚΑ Σάμου καλεί τους επιχειρηματίες προς έλεγχο δεκαετίας, στη συνέχεια προσκομίζουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στην υπηρεσία εμπρόθεσμα, όμως ο έλεγχος διενεργείται μετά από κάποια έτη και εκτός από τις διαφορές που πιθανόν διαπιστώνονται, καταλογίζονται και προσαυξήσεις για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο τα δικαιολογητικά βρίσκονται στην υπηρεσία.

Επιπλέον, τη σημερινή περίοδο λόγω της πανδημίας του COVID – 19, του φονικού σεισμού της 30ής Οκτωβρίου 2020 και της πλημμύρας της 2ας Φεβρουαρίου 2021 που έπληξαν το νησί μας, η οικονομική κατάσταση της συντριπτικής πλειονότητας των επιχειρήσεων είναι δυσμενέστατη.

Κύριε Υπουργέ, η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Σάμου σας παρακαλεί θερμά όπως διερευνήσετε τη δυνατότητα να υπάρξει ρύθμιση ώστε να πληρωθούν εφάπαξ τα ποσά των διαφορών που έχουν επιβληθεί στους επιχειρηματίες και να παραγραφεί κάθε προσαύξηση.
Τέλος, να επισημάνουμε ότι δεν θα συνέβαινε αυτό σε καμιά επιχείρηση εάν οι έλεγχοι πραγματοποιούνταν σε ετήσια βάση. Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα τη διευκόλυνση της λειτουργίας των επιχειρήσεων και όχι την παγίδευσή τους.

Ευελπιστώντας στην θετική αντιμετώπιση τους αιτήματός μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!