fbpx

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η εκδήλωση στη Σάμο για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821

Τιμητική εκδήλωση στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 συνδιοργάνωσαν την Παρασκευή ο δήμος Ανατολικής Σάμου, το Επιμελητήριο Σάμου και το περιοδικό “Απόπλους”.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με ελεύθερη είσοδο στον κήπο της Κεντρικής Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σάμου, ενώ στον ίδιο χώρο ακολούθησε δεξίωση από το Επιμελητήριο.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε το βιβλίο του Χρίστου Λάνδρου με τίτλο “Αρχείο Σαμιακής Επανάστασης 1821 (έκδοση 2021)” από τα μέλη του “Απόπλου”, Ελπίδα Κατσικογιάννη, Βαγγέλη Δημητριάδη και Χρίστο Λάνδρο. Τον συντονισμό της επετειακής εκδήλωσης είχε ο δημοσιογράφος Μάνος Στεφανάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βιβλίο κυκλοφόρησε από τις σαμιακές εκδόσεις “Απόπλους”, με τη χρηματοδότηση του δήμου Ανατολικής Σάμου.

Στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκαν έκθεση αρχειακού υλικού από τα ΓΑΚ Σάμου σε ψηφιακή μορφή, ανάγνωση αδημοσίευτων κειμένων του Αρχείου, απόδοση ασμάτων για τη Σάμο και το Εικοσιένα, από την χορωδία του συλλόγου “Ηδύλη”.

Ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος ανάφερε για την εκδήλωση στη σελίδα του στο facebook:

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί αφορμή για ένα ταξίδι στην ιστορία του νησιού μας και των προγόνων μας στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Ο δήμος μας στηρίζει και τιμά αυτή την αξιέπαινη προσπάθεια καταγραφής και αποτύπωσης των γεγονότων του Σαμιακού Εικοσιένα.

Ευχαριστούμε το Χρίστο Λάνδρου για την αγάπη του για τη Πατρίδα, τη Σάμο και την ιστορία της“.

Από την πλευρά του Δήμος Δυτικής Σάμου, μέσα από τη σελίδα του στο facebook, “συγχαίρει και ευχαριστεί τον κύριο Λάνδρου για την αγάπη και την προσφορά του στον τόπο και στην ιστορία που απέδειξε με την συγγραφή αυτού του τόσου μοναδικού και επίκαιρου βιβλίου” και προσθέτει: “Συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν στην δημιουργία αλλά και στην προβολή του συγγράμματος που αποτελεί σπουδαία κληρονομιά για τον τόπο.

Ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδο!

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Φωτογραφίες από τη σελίδα του δημάρχου Ανατολικής Σάμου, Γιώργου Στάντζου, στο facebook:

Φωτογραφίες από τη σελίδα του δήμου Δυτικής Σάμου στο facebook:

Φωτογραφίες από τη σελίδα του Επιμελητηρίου Σάμου στο facebook:

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Ενημερωθείτε μέσα από το κανάλι μας στο Viber

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Related Articles

error: Content is protected !!