Γράφημα: ΕΕΑ

Η αρχική εκτίμηση της καμένης έκτασης για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη Σάμο την Πέμπτη κι έκαιγε μέχρι και σήμερα, Παρασκευή, είναι, σύμφωνα με τις δορυφορικές εικόνες VIIRS, 562.81 εκτάρια, δηλαδή 5.628,1 στρέμματα, όπως την παρουσιάζει αυτόματα η πλατφόρμα Forest Fire Information System (FFIS), αναφέρει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ).

Η ομάδα BEYOND του ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ θα επανέλθει με λεπτομερή αποτίμηση της καμένης έκτασης ύστερα από επεξεργασία δορυφορικών εικόνων υψηλής ανάλυσης Sentinel.

Η πλατφόρμα παρέχει μία σειρά προϊόντων ταχείας δορυφορικής ανίχνευσης των ενεργών εστιών φωτιάς, αλλά και την αποτίμηση-χαρτογράφηση των καμένων εκτάσεων σε Κεντρική και Νότια Ευρώπη, Βόρεια Αφρική, Μέση Ανατολή και Μαύρη θάλασσα.

Η υπηρεσία #FFIS έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο συμμετοχής της επιχειρησιακής μονάδας Beyond EO Center στο CLIMPACT – Εθνικό Δίκτυο για την Κλιματική Αλλαγή.

Υπενθυμίζεται πως την Υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service – Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για άμεση χαρτογράφηση των πυρόπληκτων περιοχών του νησιού, ενεργοποίησε, κατόπιν εντολής του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!