Τιμητική εκδήλωση στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 συνδιοργανώνουν την Παρασκευή 23 Ιουλίου ο δήμος Ανατολικής Σάμου, το Επιμελητήριο Σάμου και το περιοδικό “Απόπλους”.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο στον κήπο της Κεντρικής Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σάμου και με ώρα έναρξης τις 8.30 μ.μ. Στον ίδιο χώρο θα ακολουθήσει δεξίωση από το Επιμελητήριο Σάμου.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει την παρουσίαση του βιβλίου Αρχείο Σαμιακής Επανάστασης 1821, (έκδοση 2021), έκθεση αρχειακού υλικού από τα ΓΑΚ Σάμου σε ψηφιακή μορφή, ανάγνωση αδημοσίευτων κειμένων του Αρχείου, απόδοση ασμάτων για τη Σάμο και το Εικοσιένα, από την χορωδία του συλλόγου “Ηδύλη”.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

Την έκδοση, που χρηματοδότησε το Επιμελητήριο και υποστήριξε ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, θα παρουσιάσουν τα μέλη του “Απόπλου”: Ελπίδα Κατσικογιάννη, Βαγγέλης Δημητριάδης και Χρίστος Λάνδρος. Τον συντονισμό της επετειακής εκδήλωσης θα έχει ο δημοσιογράφος Μάνος Στεφανάκης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχει αυστηρή τήρηση του σχετικού υγειονομικού πρωτοκόλλου, βάσει των οδηγιών του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ για την αποφυγή διασποράς του COVID-19.

 

Tα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar της Aegean!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!