Φωτογραφία: ΣΕΠΠ

Εργαστήριο ενημέρωσης στον τομέα των δασικών πυρκαγιών οργανώνει από 1 έως 4 Ιουλίου ο Σύλλογος Εθελοντών Πυροσβεστών Πυθαγορείου (ΣΕΠΠ), σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου.

Στις 3 και 4 Ιουλίου, στο αρχαίο θέατρο Πυθαγορείου με ώρα έναρξης στις 20:15, με κυρίως εισηγητή τον Δρ. Μιλτιάδη Αθανασίου (https://www.m-athanasiou.gr/el/), ο οποίος είναι ειδικός στις δασικές πυρκαγιές, Διδάκτορας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.), έχει M.Sc. στην Πρόληψη και Διαχείριση Φυσικών Καταστροφών, περιβαλλοντολόγος με σημαντική εμπειρία στην εκπόνηση μελετών και την περιβαλλοντική εκπαίδευση, και με συμμετοχή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, της 79 ΑΔΤΕ, του Ερυθρού Σταυρού και του δασαρχείου Σάμου, θα πραγματοποιηθεί ομιλία πάνω στο φαινόμενο των δασικών πυρκαγιών, προς τα μέλη όλων των εθελοντικών οργανώσεων της Σάμου, αλλά και στους πολίτες του νησιού.

Πιο αναλυτικά, το πρόγραμμα ξεκινά την Πέμπτη 1η Ιουλίου, με την επίσκεψη του Δρ. Αθανασίου στην έδρα του Σ.Ε.Π.Π. για τη σεμιναριακού επιπέδου ομιλία του στα μέλη του συλλόγου.

Την Παρασκευή 2 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη του καθηγητή με επιτελείο του Πυροσβεστικού Σώματος και της τοπικής Πολιτικής Προστασίας στη Δυτική Σάμο και στις κοινότητες Καστανιάς, Λέκκας και Κοσμαδαίων, για εργασία πεδίου, ανάλυση δεδομένων και ενημέρωση των κατοίκων αναφορικά με το φαινόμενο της δασικής πυρκαγιάς.

Το Σάββατο 3 Ιουλίου, πρωινές ώρες, έχει προγραμματιστεί επίσκεψη του καθηγητή με επιτελείο του Πυροσβεστικού Σώματος και της τοπικής Πολιτικής Προστασίας στην ευρύτερη περιοχή της Πιρνάρας, Ζερβού κτλ., για εργασία πεδίου και ανάλυση δεδομένων.

Στις 20:15 θα πραγματοποιηθεί η έναρξη της ενημερωτικής διημερίδας στα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων της Σάμου, σε πολίτες και φορείς, στο αρχαίο θέατρο Πυθαγορείου.

Την Κυριακή 4 Ιουλίου, πρωινές ώρες, σειρά θα έχει επίσκεψη του καθηγητή με επιτελείο του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας στην ευρύτερη περιοχή της Κέρβελης, στο Όρος Καρβούνης κτλ., για εργασία πεδίου και ανάλυση δεδομένων.

Στις 20:15 θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο σκέλος της ενημερωτικής διημερίδας στα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων της Σάμου, σε πολίτες και φορείς, στο αρχαίο θέατρο Πυθαγορείου.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!