Φωτογραφία I.N. Kοιμήσεως Θεοτόκου Καρλοβάσου από τον Νίκο Χατζηιακώβου. Φωτογραφία Nick Kyrgios: Wikipedia

Τους σεισμόπληκτους της Σάμου στηρίζει η οικογένεια του γνωστού ελληνοαυστραλού τενίστα, Νικ Κύργιου, ο οποίος βρίσκεται στην 58η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Χρήστος Κύργιος, αδερφός του σπουδαίου τενίστα, δώρισε στην αδελφότητα Σαμίων Καμπέρρας Αυστραλίας και Περιχώρων αθλητικό υλικό με την υπογραφή του Νικ Κύργιου, το οποίο μετά από ζωντανή δημοπρασία κατάφερε να συγκεντρώσει γύρω στα 20.000 $ Αυστραλίας, τα οποία αναμένεται να διατεθούν από τον σύλλογο των ομογενών για την ανακούφιση των σεισμοπλήκτων της Σάμου.

Η πρόεδρος της αδελφότητας Σαμίων Καμπέρρας και Περιχώρων, Ελένη Γιαννάκη, απέστειλε στον αδελφό του Νικ Κύργιου, Χρήστο, την ακόλουθη ευχαριστήρια επιστολή στα αγγλικά (την ημέρα που γράφτηκε η επιστολή είχαν συγκεντρωθεί ήδη τουλάχιστον 2.400 $ Αυστραλίας):

Η πρόεδρος της Αδελφότητας Σαμίων Καμπέρρας, Ελένη Γιαννάκη, δήλωσε ότι τα χρήματα θα αποσταλούν στην Σάμο όταν εξασφαλιστεί ότι θα πάνε στους ανθρώπους που πραγματικά τα έχουν ανάγκη.

Στην συγκέντρωση του ποσού για την ανακούφιση των σεισμοπλήκτων της Σάμου συνέβαλε και το φιλανθρωπικό ίδρυμα που έχει ιδρύσει ο Νίκ Κύργιος, NK Foundation.

“Είμαστε περήφανοι που καταφέραμε να στηρίξουμε την Αδελφότητα Σαμίων Καμπέρρας στη συγκέντρωση χρημάτων για τις προσπάθειες ανακούφισης μετά τον καταστροφικό σεισμό”, δήλωσε το Ίδρυμα “NK Foundation” σε σχετική δημοσίευσή του στο Facebook.

Ο Νίκος Κύργιος γεννήθηκε στην Καμπέρρα της Αυστραλίας από Έλληνα πατέρα, τον Γιώργο, και έχει μιλήσει με υπερηφάνεια για την ελληνική κληρονομιά του, ενώ έχει στενές σχέσεις με τον επίσης Ελληνοαυστραλιανό τενίστα,  Θανάση Κοκκινάκη, και τον Νο. 4 τενίστα στον κόσμο, Στέφανο Τσιτσιπά.

Πηγή: greekherald.com.au

 

Tα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar της Aegean!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!