Σε ένα από τα πιο απαιτητικά προγράμματα εκπαίδευσης δυτών δημόσιας ασφαλείας στις ΗΠΑ συμμετείχε πρόσφατα ο γνωστός Σαμιώτης εκπαιδευτής δυτών, Αλέξανδρος Μαλαγάρης.

Ο ίδιος περιγράφει στη σελίδα του στο facebook την νέα εκπαίδευσή του στο Νάσβιλ της πολιτείας του Τενεσί:

Σε πείσμα των καιρών που μας θέλουν καταδυτικά αδρανείς, τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Απριλίου βρέθηκα ξανά στις ΗΠΑ για να παρακολουθήσω εκπαιδεύσεις δυτών δημόσιας ασφάλειας.

Τη πρώτη εβδομάδα στην Ινδιανάπολις παρακολούθησα ως εκπαιδευτής την 20η τάξη του Σχολείου Δυτών Δημόσιας Ασφάλειας της Κεντρικής Ιντιάνα . Το Σχολείο θεωρείται ένα από τα καλύτερα στις ΗΠΑ, έχει διάρκεια 3 μήνες και ακολουθεί την ύλη και τα εκπαιδευτικά πρότυπα του οργανισμού Dive Rescue International. Κατά τη παραμονή μου οι πυροσβέστες και αστυνομικοί του Σχολείου ολοκλήρωσαν τις αρχικές τους καταδύσεις περιορισμένων υδάτων στο κολυμβητήριο και στη συνέχεια ξεκίνησαν την εκπαίδευση τους στις λίμνες που υπάγονται στη δικαιοδοσία των υπηρεσιών τους.

Τη δεύτερη εβδομάδα στην Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών του Νασβίλ στο Τεννεσί, ολοκλήρωσα με επιτυχία δύο εκπαιδευτικά προγράμματα εκπαιδευτών της Dive Rescue International. α) Εκπαιδευτής Κρίσιμων Δεξιοτήτων β)Εκπαιδευτής Τεχνικών Άμεσης Επέμβασης. Και τα δύο προγράμματα έχουν ως στόχο την αύξηση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας των δυτών δημόσιας ασφάλειας, με το πρώτο να εστιάζει στο δύτη ενώ το δεύτερο στη καταδυτική ομάδα.

Συμμαθητές μου ήταν εκπαιδευτές των ομάδων ειδικών αποστολών των πυροσβεστικών υπηρεσιών του Νασβίλ – Τεννεσί, Γουίτσιτα – Κάνσας, Ινδιανάπολις – Ιντιάνα, Σηάτλ – Ουάσιγκτον και της αστυνομικής υπηρεσίας του Τουίν Φoλς – Αίνταχο. Εκπαιδευτές μας ήταν βετεράνοι αξιωματικοί της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Χαβάη και της αστυνομικής υπηρεσίας του Σαν Μπερναντίνο της Καλιφόρνια.

Το ταξίδι αυτό ήταν επίσης μια ευκαιρία να ξαναβρεθώ με φίλους, συναδέλφους και συμμαθητές από προηγούμενες εκπαιδεύσεις και συνέδρια της DRI στις ΗΠΑ“.

Δείτε φωτογραφίες από την πρόσφατη εκπαίδευση του Αλέξανδρου Μαλαγάρη στις ΗΠΑ!

 

Tα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar της Aegean!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!