Για την Παρασκευή 23 Απριλίου ορίστηκε η 5η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Δυτικής Σάμου, με ώρα έναρξης τις 19:00 και λήξη στις 23:00.
Η συνεδρίαση θα γίνει με τηλεδιάσκεψη, για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας.
Στην ημερήσια διάταξη συμπεριλήφθηκαν προς συζήτηση και λήψη απόφασης τα εξής θέματα:
1. Ενίσχυση – Ενδυνάμωση του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Εισηγητής η Πρόεδρος του Δ.Σ..
2. Έγκριση μίσθωσης ακινήτου για στέγαση του «Κέντρου Κοινότητας Δυτικής Σάμου».
Εισηγητής η Τεχνική Υπηρεσία.
3. Έγκριση υλοποίησης με ίδια μέσα του έργου: «Κέντρο Κοινότητας Δυτικής Σάμου».
Εισηγητής η Τεχνική Υπηρεσία.
4. Χαρακτηρισμός οδού προϋφιστάμενης του 1923 ως διατηρητέα, στο Ο.Τ. 4 εντός σχεδίου πόλεως Καρλοβάσου στον Δήμο Δυτικής Σάμου.
Εισηγητής η Ποιότητα Ζωής.
5. Λήψη απόφασης για την καταστροφή άχρηστου ηλεκτρονικού υλικού που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και δεν είναι δυνατόν να εκποιηθεί.
Εισηγητής η Τεχνική Υπηρεσία.
6. Αποδοχή των όρων και προϋποθέσεων έγκρισης δανείου για το έργο «ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΤΙΡΙΑΚΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ» προϋπολογισμού 1.101.812,34€ (με ΦΠΑ 17%). που αποτελείται από τα υποέργα: 1. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ προϋπολογισμού 701.812,34€ (με ΦΠΑ 17%) , 2. ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΧΩΡΟΥ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΩΝ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ προϋπολογισμού 400.000,00 € (με ΦΠΑ 17%) σύμφωνα με το από 5/2/2021 έγγραφο του ταμείου παρακαταθηκών και δανείων.
Εισηγητής η Τεχνική Υπηρεσία.
7. Μείωση μισθωμάτων περιπτέρων λόγω COVID – 19.
Εισηγητής η Οικονομική Υπηρεσία
8. Αναπροσαρμογή και απόδοση ανταλλάγματος για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας αποκλειστικά για το έτος 2021 λόγω πανδημίας.
Εισηγητής η Οικονομική Υπηρεσία
9. Αναμόρφωση 3η προϋπολογισμού, Τεχνικού Προγράμματος και Προγράμματος Δράσης έτους 2021.
Εισηγητής η Οικονομική Υπηρεσία
10. Αναμόρφωση Στοχοθεσίας «Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης» (ΟΠΔ) Δήμου Δυτικής Σάμου, οικονομικού έτους 2021.
Εισηγητής η Οικονομική Υπηρεσία.
11. ΄Εγκριση Εσόδων – Εξόδων Δ΄ Τριμήνου (περιόδου 01/01/2020 – 31/12/2020) για την πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού έτους 2020 Δήμου Δυτικής Σάμου.
Εισηγητής η Οικονομική Υπηρεσία.
12. Κοπή τεσσάρων δέντρων στην πλατεία Λυκούργου Λογοθέτη της Κοινότητας Καρλοβασίων.
Εισηγητής η Ποιότητα Ζωής
13. Αντικατάσταση μελών Δ.Σ. Β΄/Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Δυτικής Σάμου.
Εισηγητής ο Πρόεδρος της Β΄/Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής.