fbpx

Ερώτηση στη Βουλή για την κατασκευή στεγασμένης λαϊκής αγοράς στη Σάμο

Επίκαιρη ερώτηση κατατέθηκε στη Βουλή σχετικά με την κατασκευή στεγασμένης αγοράς για τους παραγωγούς λαϊκής αγοράς στη Σάμο.

Ειδικότερα, η ερώτηση που υπέβαλε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, απευθύνεται προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων
κι αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

Κύριοι, κύριοι, Υπουργοί,

Τοπικοί παραγωγοί-πωλητές της λαϊκής αγοράς της Σάμου, μετά από επικοινωνία τους μαζί μας, διαμαρτυρήθηκαν για το ότι, μετά τον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό στο νησί τους, δεν μπορούν, πλέον, να πουλήσουν τα προϊόντα τους στην πλατεία του Άγιου Σπυρίδωνα, καθώς, η εν λόγω εκκλησία υπέστη σοβαρές ζημίες, με συνέπεια, να υπάρχει επικινδυνότητα στον περιβάλλοντα χώρο της.

Ως εκ τούτου, οι ανωτέρω αναγκαστήκαν, μετά από 30 χρόνια, να το εγκαταλείψουν και δραστηριοποιούνται διάσπαρτοι, πλέον, στην πόλη, με κίνδυνο να πληρώσουν δυσβάστακτα χρηματικά πρόστιμα.

Ζητούν οι άνω παραγωγοί-πωλητές να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες, ώστε να δρομολογηθεί η οριοθέτηση κατάλληλου για σχετικές πωλήσεις δημοτικού χώρου, καθώς και να ολοκληρωθεί εντός του αστικού χώρου της πόλης μια κατασκευή στεγασμένης αγοράς, όπου θα μπορούν να πουλούν τα τοπικά παραγόμενα προϊόντα τους.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε, εξ’ αιτίας των ανωτέρω δυσμενών συγκυριών, να προβείτε αρμόδια στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να ενισχυθεί οικονομικά ο Δήμος Σάμου, με σκοπό να καταστεί ικανός από οικονομικής άποψης, αφενός, να οριοθετήσει κατάλληλο δημοτικό χώρο λαϊκής αγοράς, και αφετέρου, να προβεί στην κατασκευή εντός του εν λόγω χώρου υποδομών στεγασμένης αγοράς προς εξυπηρέτηση των ντόπιων αγροτοπαραγωγών;

Ο ερωτών Βουλευτής

Βελόπουλος Κυριάκος“.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Ενημερωθείτε μέσα από το κανάλι μας στο Viber

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Related Articles

error: Content is protected !!