Αντίστροφη μέτρηση για την παραλαβή των πρώτων εμβολίων κατά της Covid-19 από το Νοσοκομείο Σάμου, καθώς αναμένονται τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, όπως και σε άλλα 18 Νοσοκομεία της νησιωτικής χώρας, μεταξύ αυτών και της Ικαρίας. Για την ώρα, η ποσότητα της πρώτης αυτής παρτίδας που φθάνει στο νησί είναι αδιευκρίνιστη.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, πρώτοι θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί και οι φιλοξενούμενοι σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές φροντίδας και φιλοξενίας ηλικιωμένων, όπως υπενθύμισε σήμερα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης για την πανδημία.

Όπως είπε, ως αυτή τη στιγμή έχουν εμβολιαστεί σχεδόν 27.000 πολίτες σε όλη τη χώρα.

Από τη Δευτέρα 11/1 ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα των 85 ετών και άνω. Όσοι εξ αυτών είναι ήδη γραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, θα λάβουν ένα sms με το προτεινόμενο ραντεβού. Οι υπόλοιποι ή – προφανώς – οι συγγενείς τους που θα τους βοηθήσουν σε αυτή τη διαδικασία, έχουν τρεις τρόπους για να κλείσουν το ραντεβού τους από τις 20 του μήνα και μετά: Είτε να επισκεφθούν την πλατφόρμα emvolio.gov.gr, είτε να επισκεφθούν το κοντινότερο φαρμακείο τους και να ζητήσουν την υποστήριξη του φαρμακοποιού της γειτονιάς τους, είτε να πάνε στο πιο κοντινό τους ΚΕΠ.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!