Με δεκάδες ποδήλατα και χαρούμενα παιδικά πρόσωπα γέμισαν το απόγευμα του Σαββάτου οι δρόμοι του Καρλοβάσου, κατά την απογευματινή ποδηλατοβόλτα στην πόλη, με εκκίνηση από την κεντρική πλατεία Βαλασκατζή.

Το οικολογικό αυτό δρώμενο πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Δυτικής Σάμου, σε συνεργασία με την ομάδα φίλων του ποδηλάτου “Προαστιακός Καρλοβάσου”, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Ο δήμος Δυτικής Σάμου, μέσα από την σελίδα του facebook, αναφέρει: “Χρησιμοποιούμε το ποδήλατο ως μέσο κυκλοφορίας για μια πόλη χωρίς κυκλοφοριακή συμφόρηση, χωρίς θορύβους για να ενα περιβάλλον χωρίς ρύπους!

Μπορεί να είναι πιο αργό αλλά είναι πιο διασκεδαστικό!

Αυτά ήταν τα μηνύματα των αναμνηστικών δώρων για τους ποδηλάτες μας τα οποία επιμελήθηκε ο Σύλλογος Δημιουργικής Χειροτεχνίας «Οι ιδέες μας» με μεράκι!

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του Δήμου Δυτικής Σάμου από την ποδηλατοβόλτα στους δρόμους του Καρλοβάσου!

Βίντεο της Αγγελικής Αθανασίου

Οι υπόλοιπες εκδηλώσεις στο Καρλόβασι για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Την ίδια ώρα με την ποδηλατοβόλτα πραγματοποιήθηκε η δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης στο περίπτερο που βρίσκεται στην πλατεία του Μεσαίου Καρλοβάσου, στο πλαίσιο του προγράμματος “Word Clean Up Europe”, και σε συνεργασία με το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού.

Το περίπτερο, μετά την διαμόρφωση του σε μία μικροσκοπική βιβλιοθήκη, γέμισε με βιβλία κάθε είδους, περιοδικά και εφημερίδες που θα είναι διαθέσιμα για δανεισμό στους πολίτες.

Δείτε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από το δρώμενο!

Το απόγευμα της Παρασκευής, πολίτες του Καρλοβάσου και άλλων περιοχών της Σάμου είχαν την δυνατότητα, μέσα από ένα περίπατο στην περιοχή της Ρίβας Καρλοβάσου, να ανακαλύψουν την ιστορία του τόπου, με ξεναγό τον κ. Ριζάκη.

Δείτε φωτογραφίες από την ξενάγηση στους δρόμους της περιοχής με τα παλιά βυρσοδεψεία αλλά και τα επιβλητικά νεοκλασικά αρχοντικά!

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!