Φωτογραφία: Γιώργος Στάντζος/Facebook

Την αντίδραση του δημάρχου Ανατολικής Σάμου προκαλεί η αποψινή μεταφορά 56 ασυνόδευτων ανηλίκων από το ΚΥΤ, όπου και πάλι εκδηλώθηκε πυρκαγιά, σε ξενοδοχείο της πόλης, την ώρα που τα κρούσματα κορωνοϊού στο hotspot στο Βαθύ, είναι επισήμως, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, δεκάδες.

Ειδικότερα, σε ανάρτησή του, ο Γιώργος Στάντζος εξηγεί:

“Απόψε πάλι πυρκαγιά στο ΚΥΤ. Τρία κοντέινερ καμένα, παρ’ όλες τις προσπάθειες των πυροσβεστών, της αστυνομίας και του προσωπικού. Εν μέσω υγειονομικού αποκλεισμού του ΚΥΤ, τώρα 56 ασυνόδευτοι μεταφέρονται σε ξενοδοχείο της πόλης, παρ’ όλες τις αντιρρήσεις του δήμου. Χώρος εσωτερικά του ΚΥΤ για να φιλοξενηθούν υπάρχει.

Ο δήμος έχει υποδείξει σε όλες τις συσκέψεις την ανάγκη και τον χώρο για τη δημιουργία υποδομής καραντίνας, ΕΝΤΟΣ ΟΜΩΣ της περιμέτρου του υπάρχοντος ΚΥΤ.

Ζητούμε:

1. Τον πλήρη αποκλεισμό του ΚΥΤ και του σε αυτό και πέριξ αυτού διαμένοντος πληθυσμού μεταναστών / προσφύγων.

2. Την ενίσχυση του Νοσοκομείου Σάμου και του κλιμακίου του ΕΟΔΥ (με προσωπικό και μέσα) και την αποστολή ικανού αριθμού τεστ ταχείας εξέτασης, προκειμένου να υποβληθούν σε αυτό, πέραν των μεταναστών/ προσφύγων, όλο το προσωπικό των εμπλεκόμενων με τη διαχείριση του πληθυσμού (ένστολο και υγειονομικό προσωπικό, εργαζόμενοι στη δομή, προσωπικό των ΜΚΟ).

3. Υγειονομικό έλεγχο του πληθυσμού των μεταναστών/ προσφύγων που διαμένει σε μισθωμένα ακίνητα και ενίσχυση της δομής Covid-19 του ΚΥΤ, με προσωπικό και εξοπλισμό.

4. Μαζική αποσυμφόρηση του ΚΥΤ Σάμου μετά τη διενέργεια των τεστ και κλείσιμο της δομής”.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!