Πτώχευση δήλωσε, λόγω της κρίσης του κορωνοϊού, το γερμανικό τουριστικό πρακτορείο Medina Reisen, το οποίο είχε παρουσία και στη Σάμο.

Το Medina Reisen, μεσαίου μεγέθους, που ξεκίνησε την λειτουργία του το 1977, ειδικευόταν στα ταξίδια στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Το πρακτορείο είχε προγράμματα για Σάμο, Αθήνα, Κυκλάδες, Πελοπόννησο, Κεντρική Ελλάδα, Εύβοια, Θάσο, Σκιάθο, Χαλκιδική, Σκόπελο, Ολυμπιακή Ριβιέρα, Ήπειρο, Λευκάδα, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Κέρκυρα, Λέσβο, Χίο, Ικαρία, Πάτμο, Ρόδο, Σύμη, Κάρπαθο, Κω, Κρήτη και Σαντορίνη.

Όπως έγραψε το τουριστικού περιεχομένου γερμανικό περιοδικό “Touristik Aktuell”, το ταξιδιωτικό πρακτορείο, έκανε αίτηση για υπαγωγή σε καθεστώς πτώχευσης επικαλούμενο τη “σχεδόν απόλυτη απώλεια πωλήσεων”, όπως δηλώνει και ο διαχειριστής της διαδικασίας, Rolf Pohlmann, που εξετάζει το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης, το οποίο ωστόσο δεν θεωρεί εφικτό λόγω της δυσμενούς κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η αγορά.

Πλέον το κύριο ζήτημα είναι η εύρεση λύσεων για τους τουρίστες που βρίσκονται στη χώρα μας ή ετοιμάζονται να την επισκεφθούν. Ανάλογα με κάθε περίπτωση, οι υπηρεσίες που παρέχει ο Medina έχουν πληρωθεί πλήρως, μερικώς ή και καθόλου.

Για αυτό το λόγο αναμένεται πως τα ξενοδοχεία και οι τοπικοί συνεργάτες του tour operator θα χρειαστεί να πληρωθούν άμεσα. Σε αυτές τις περιπτώσεις τα ποσά πρέπει να επιβεβαιωθούν με ακρίβεια.

Όσοι τουρίστες δεν έχουν ξεκινήσει το ταξίδι τους, πρέπει να επικοινωνήσουν εκ των προτέρων με τον tour operator για να ξεκαθαριστεί ποιες υπηρεσίες έχουν ήδη πληρώσει.

To Μedina Reisen συνεργαζόταν με τις αεροπορικές εταιρίες Αegean Airlines,Austrian Airlines, Condor, Eurowings, Lufthansa, Swiss, Tui Fly, κ.λπ..

Πηγή: money-tourism.gr

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!