Ο Σύλλογος Μουσικής & Πολιτιστικής Δημιουργίας “Ηδύλη” διοργανώνει την Πέμπτη 23 Ιουλίου στο Καρλόβασι την παρουσίαση της πρόσφατης έκδοσης του πρώτου βιβλίου που εξέδωσε με τίτλο “Κάτω στο γιαλό”.

Το βιβλίο περιλαμβάνει οχτώ συν δέκα διηγήματα της Νίτσας Κιάσσου και της Έλσας Χίου, εμπνευσμένα από τη Σάμο, σε επιμέλεια των Βαγγέλη Δημητριάδη και Χρίστου Λάνδρου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Άννα Ασημίνα, η φιλόλογος Δήμητρα Τριβέλα, ο ιερέας π. Φώτιος Βλάχος και οι συγγραφείς.

Θα υπάρχει συμμετοχή της μικτής χορωδίας του συλλόγου η οποία θα τραγουδήσει πολυφωνικά επεξεργασμένα παραδοσιακά τραγούδια, καθώς και έκθεση χειροποίητης κούκλας με τίτλο “Οι κούκλες του εγκλεισμού” στο Σπίτι της Ηδύλης.

Πρόκειται για χειροποίητες κατασκευές της Άννας Ασημίνα σε μία ανακατάταξη ιδεών και ανακυκλώσιμης ύλης.

Είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Υπενθυμίζεται ότι μία μέρα νωρίτερα, την Τετάρτη 22 Ιουλίου, το ίδιο βιβλίο θα παρουσιαστεί στην Μαυρογένειο Σχολή στο Μαλαγάρι, στο πλαίσιο του 9ου Φεστιβάλ SIΜF.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Εικοστός αιώνας, προ-τουριστική περίοδος, Μαραθόκαμπος Σάμου, Γιαλός, λιμάνι-ταρσανάς: η Ιστορία, η Λαογραφία, η οικογενειακή ζωή, οι συμπεριφορές, οι προσδοκίες, τα σχέδια, οι περιπέτειες, τα σχόλια για τα καθ’ ημάς, οι εκτιμήσεις για τους απέναντι γείτονες της Μικρασιατικής ακτής. τα ταξίδια –πραγματικά και της φαντασίας–, η αγάπη για τον τόπο όπως αποτυπώνονται στη βιωματική μνήμη και στα ακούσματα…

Σημείωση: Προκειμένου να τηρηθούν τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, το κοινό θα πρέπει να γνωρίζει τις οδηγίες που έχουν δοθεί για τα θεάματα από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!