Φωτογραφίες του εκπαιδευτικού Αριστείδη Θεοδωροπούλου

Με τη συμμετοχή αρκετών πιστών εορτάστηκε και φέτος η εορτή του Προφήτη Ηλία στο ομώνυμο γραφικό και πολυφωτογραφισμένο ολόλευκο εκκλησάκι που βρίσκεται στην κορυφή του Καρβούνη, του δεύτερου ψηλότερου βουνού της Σάμου και σε υψόμετρο 1.153 μ.

Το εκκλησάκι υπάγεται στην ενορία του Αγίου Δημητρίου Πανδρόσου.

Την παραμονή της εορτής εψάλη στις 7 το απόγευμα ο Πανηγυρικός Εσπερινός,ενώ ανήμερα της εορτής τελέσθηκε το πρωί ο Όρθρος και επακολούθησε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Τις ακολουθίες της πανηγύρεως τέλεσε ο εκ Πανδρόσου π. Δημήτριος Λάνδρου, εφημέριος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Άνω Βαθέος, ενώ τους ύμνους της εορτής απέδωσε ο εκ Πανδρόσου φιλόλογος-ιστορικός, Χρίστος Λάνδρος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τα πατροπαράδοτο σαμιακό έθιμο το Ύψωμα της Ιεράς Εικόνος του Προφήτη Ηλία και κατόπιν διανεμήθηκε στους πιστούς το φημισμένο κισκέκι (γιορτή), το οποίο συνηθίζεται από παλαιοτάτων χρόνων να παρασκευάζεται και να διανέμεται στις πανηγύρεις των ναών της κεντρικής Σάμου (Πάνω και Κάτω Αρβανίτες, Σπαθαραίοι, Πύργος, Κουμαραδαίοι).

Δείτε τις φωτογραφίες του εκπαιδευτικού Αριστείδη Θεοδωροπούλου από το πανηγύρι στον προφήτη Ηλία στην κορυφή του Καρβούνη!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κείμενο και φωτογραφίες του εκπαιδευτικού Αριστείδη Θεοδωροπούλου

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!