“Από τα τέλη Φεβρουαρίου βλέπουμε αυξημένη ένταση από την πλευρά της Τουρκίας” επισήμανε, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του “Αnt1”, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Σύμφωνα με τον Νότη Μηταράκη, “η στρατηγική της Τουρκίας είναι να ανοίγει πολλαπλά μέτωπα, όπως κάνει και αυτήν την περίοδο με την Αγία Σοφία. Ωστόσο, υπήρξε μια καλή απόφαση τη Δευτέρα για την Ελλάδα, στο άτυπο Συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ”.

Ο υπουργός υπογράμμισε πως στα νησιά “οι ροές μειώθηκαν, διότι είμαστε παρόντες στη θάλασσα μέρα και νύχτα, ειδοποιούμε τις τουρκικές Αρχές όπως οφείλουμε βάσει του διεθνούς δικαίου”.

Παράλληλα, τόνισε ότι “αναβαθμίσαμε τον τρόπο που βλέπουμε την προστασία των συνόρων. Πλέον το μεταναστευτικό δεν έχει απλώς ανθρωπιστική διάσταση, αλλά είναι και θέμα εθνικής ασφάλειας. Έτσι το είδε το ΚΥΣΕΑ από την 1η Μαρτίου κι έτσι καταφέραμε να μειωθούν οι ροές”.

Ο υπουργός επανέλαβε πως ταυτόχρονα έχουν επιταχυνθεί οι διαδικασίες για αποσυμφόρηση των δομών, χορήγησης ασύλου και προώθησης ατόμων σε άλλες χώρες.

Πηγή: “Ant1”

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!