fbpx

Η επίσκεψη του αρχηγού Γ.Ε.Σ. στη Σάμο

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο δημαρχείο Ανατολικής Σάμου πραγματοποίησε την Τρίτη ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (Γ.Ε.Σ), αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης.

Ο αντιστράτηγος συνάντησε τον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, Γιώργο Στάντζο, συνοδευόμενος από τον αντιστράτηγο Πέτρο Δεμέστιχα, τον διευθυντή του επιτελικού γραφείου του αρχηγού, ταξίαρχο Παναγιώτη Καβιδόπουλο, και τον διοικητή της 79 ΑΔΤΕ, ταξίαρχο Περικλή Δούκα.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Γεώργιος Κολλάρος, ο αντιδήμαρχος, Μιχάλης Μητσός, και η περιφερειακή σύμβουλος, Άννη Ανδρεάδου.

Προλογίζοντας τη συζήτηση, ο αρχηγός ΓΕΣ αναφέρθηκε στο πάντα επίκαιρο ποίημα του Α. Κάλβου “Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας ας έχωσι θέλει αρετήν και τόλμη η ελευθερία“, δίνοντας ένα αίσθημα ασφάλειας και ενότητας που πρέπει να μας διακατέχει όλους, και διαβεβαίωσε ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε συνεχή ετοιμότητα με υψηλό ηθικό.

Εν συνεχεία ο δήμαρχος ανέφερε: “Εμείς οι Έλληνες ακρίτες νησιώτες που ζούμε από τη γη και τη θάλασσα είμαστε περήφανοι που αγωνιζόμαστε καθημερινά ώστε η χώρα να παραμείνει πυλώνας ειρήνης και σταθερότητας φυλάσσοντας τα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα”.

Η συνεργασία τοπικής κοινωνίας και Στρατού είναι απαραίτητη και τα οφέλη αυτής πολλαπλά.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

H επίσκεψη του αρχηγού Γ.Ε.Σ. στον δήμο Δυτικής Σάμου

Στo πλαίσιo της προώθησης των σχέσεων και συνεργασίας μεταξύ του δήμου Δυτικής Σάμου και του στρατού ξηράς πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο δημαρχείο Καρλοβάσου, προγραμματισμένη συνάντηση του δημάρχου, Αλεξανδρου Λυμπέρη με τον αρχηγό Γ.Ε.Σ αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση.

Η συνάντηση περιλάμβανε ανοιχτό διάλογο για θέματα που αφορούν όλη την περιφέρεια.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Διοικητής Α.Σ.Δ.Ε.Ν, αντιστράτηγος Πέτρος Δεμέστιχας Πέτρος, ο διοικητής 79 ΑΔΤΕ, ταξίαρχος Περικλής Δούκας, καθώς και οι αντιδήμαρχοι Δυτικής Σάμου, Νίκος Βακάκης και Γιώργος Διακοσταμάτης Γεώργιος και ο πρόεδρος της  Τ.Κ Καρλοβάσου Μανώλης Νικολού.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή Δυτικής Σάμου, “στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε η καλή διάθεση και των δυο πλευρών για συνέχιση της αγαστής συνεργασίας σε πνεύμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και καλής θέλησης, για την επίτευξη των κοινών στόχων, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Το θετικό κλίμα της συνάντησης έκλεισε με την ανταλλαγή δώρων μεταξύ των προαναφερθέντων ως ενθύμιο και ένδειξη αλληλοεκτίμησης και σεβασμού“.

Τον αρχηγό Γ.Ε.Σ, αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση, συνάντησε στο Καρλόβασι και ο πρόεδρος της Ε.Ο.Δ Σάμου, Δημήτρης Καλατζής.

Όπως αναφέρει σχετικά στην σελίδα του στο facebook ο κ. Καλατζής, “είναι πραγματικά μια από τις ελάχιστες φορές, που δεν έχω λόγια για να περιγράψω τον άνθρωπο, τον αξιωματικό που έφτασε σήμερα επάξια (σε μια από τις δυσκολότερες στιγμές μας), να διοικεί τον στρατό της χώρας μας.

Θα πω μόνο τη φράση του ποιητή, που αναφέρει συνεχώς και τον χαρακτηρίζει απόλυτα: «Με αρετή και τόλμη»!”.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Ενημερωθείτε μέσα από το κανάλι μας στο Viber

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Related Articles

error: Content is protected !!