Τις θέσεις της σχετικά με την αναστολή λειτουργίας του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Αιγαίου, που λειτουργεί από το Ίδρυμα Ζημάλη στους Μυτιληνιούς, παρουσιάζει η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου, η δημοτική παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ.

Σύμφωνα με την παράταξη, “η ανακοίνωση για αναστολή της λειτουργίας του Παλαιοντολογικού Μουσείου που στεγάζεται στο κτίριο του Ιδρύματος “Ζημάλη” στους Μυτιληνιούς, προκαλεί δικαιολογημένη αγανάκτηση σε όλους τους Σαμιώτες και ιδιαίτερα στους κατοίκους του χωριού που νιώθουν το Μουσείο αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας αλλά και της σύγχρονης καθημερινότητάς τους. Η αναφορά δε από το Δ.Σ. του προσφυγικού ζητήματος στους λόγους αναστολής λειτουργίας του μουσείου όχι μόνο δεν πείθει κανέναν αλλά εγείρει και πολλά ερωτήματα.

Όσο μας αφορά δεν αισθανόμαστε έκπληξη. Γιατί είμαστε οι μόνοι τελικά που είχαμε εναντιωθεί στη παραχώρηση της λειτουργίας του Παλαιοντολογικού στο εν λόγω Ίδρυμα. Όπως τότε, έτσι και τώρα θεωρούμε  ότι η Ιστορική, Αρχαιολογική, Πολιτιστική και Γεωφυσική κληρονομιά ενός τόπου, η ανάδειξη και η διαχείρισή της πρέπει να είναι αποκλειστικά υπόθεση του δημοσίου και όχι ιδιωτών. Επιπλέον αυτό πρέπει να γίνεται με κριτήριο την απρόσκοπτη πρόσβαση του λαού και της νεολαίας σ’ αυτήν και όχι με κριτήριο το αντίτιμο και πολύ περισσότερο το κέρδος.

Με αυτό το σκεπτικό καλούμε τη δημοτική αρχή να ζητήσει εξηγήσεις από το Ίδρυμα “Ζημάλη” γι’ αυτή την απαράδεκτη απόφαση και να απαιτήσει την κανονική λειτουργία του Παλαιοντολογικού Μουσείου“.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!