fbpx

Γ. Στάντζος: Να συνδράμουμε όλοι στην επαναλειτουργία του Μουσείου των Μυτιληνιών

Προσωπική επιστολή στον Ευάγγελο Ζημάλη, πρόεδρο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Αιγαίου – Παλαιοντολογικού Μουσείου Μυτιληνιών Σάμου – Ιδρύματος Κων/νου & Μαρίας Ζημάλη, απέστειλε την Παρασκευή ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του, στη διάρκεια της οποίας ενημερώθηκε για τις δυσκολίες λειτουργίας του Μουσείου, το οποίο προ ημερών γνωστοποίησε την αναστολή της μέχρι νεωτέρας.

Στην επιστολή του αυτή, ο δήμαρχος ανέφερε ότι μέλημα της Δημοτικής Αρχής και δική του προσωπική κατεύθυνση είναι “να συνδράμουμε όλοι στον εκσυγχρονισμό, στον σχεδιασμό για την επαναλειτουργία του Μουσείου, υπό νέες συνθήκες και προϋποθέσεις και σύμφωνα πάντα με τις απαιτήσεις και τις ανάγκες επισκεπτών”.

Όπως σημείωσε, “οφείλουμε όλοι να βοηθήσουμε έτσι ώστε, μετά από 30 χρόνια σχεδόν παρουσίας του Μουσείου, οι μοναδικές σε σπουδαιότητα και έκταση συλλογές του, να είναι προσβάσιμες στο κοινό”.

Ο κ. Στάντζος πρότεινε, ως πρώτο βήμα, την οργάνωση τηλεδιάσκεψης με το διοικητικό συμβούλιο του Μουσείου, στην οποία να συμμετέχουν εκπρόσωποι της δημοτικής Αρχής, προκειμένου συζητηθούν τα προβλήματα που προέκυψαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα αναφορικά με τη λειτουργία του μουσείου, καθώς και “να συνεργαστούμε όλοι μαζί προκειμένου να εξασφαλίσουμε την απρόσκοπτη λειτουργία του”.

Όπως επισήμανε, το μουσείο αυτό αποτελεί κόσμημα πολιτιστικού πλούτου και το πολύπτυχο πρόγραμμα δραστηριοτήτων του το καθιστά ένα σημαντικό “κύτταρο” πολιτισμού για το νησί της Σάμου και σημαντική επένδυση βασισμένη στον Πολιτισμό και στο περιβάλλον.

“Σε μια χρονική συγκυρία που οι συνθήκες δεν είναι και οι πιο ευνοϊκές, η συνεργασία όλων των αρμοδίων Αρχών (κρατικών υπηρεσιών, τοπικής αυτοδιοίκησης κλπ), κρίνεται απαραίτητη.

Η διαφύλαξη της ιστορίας μας και των μνημείων μας τόσο σε κοινωνικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο και η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, πρέπει να αποτελεί το ζητούμενο κάθε περιοχής που σέβεται, αλλά κυρίως συντελεί στο να διατηρηθούν οι αξίες της” τόνισε στην επιστολή του ο κ. Στάντζος.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Ενημερωθείτε μέσα από το κανάλι μας στο Viber

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Related Articles

error: Content is protected !!