Εξέπνευσε στις 14 Ιουνίου η οριζόμενη με τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (υπ’ αριθμόν 3063, ΦΕΚ Β’ 1382/14.04.2020) προθεσμία υποβολής αιτήματος εγγραφής στο Μητρώο “Ελληνικών και Ξένων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ)” για οργανώσεις που είχαν πιστοποιηθεί στο παλαιό μητρώο του υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, η αποστολή αιτήματος εγγραφής β΄ φάσης εντός της προθεσμίας είχε τεθεί εξαρχής ως προϋπόθεση για να μην απωλέσουν οι πιστοποιημένες στο παλαιό μητρώο ΜΚΟ το δικαίωμα εισόδου σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, καθώς και σε δομές φιλοξενίας.

Ειδικότερα, από τις 40 ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται σήμερα εντός των δομών φιλοξενίας, μόλις 18 απέστειλαν έως τις 14 Ιουνίου το αίτημα εγγραφής β’ φάσης στο νέο μητρώο. Επομένως, μόνον αυτές οι 18 οργανώσεις μπορούν να συνεχίσουν, προς το παρόν, τη δράση τους εντός των δομών, μέχρι την οριστική απόφαση εγγραφής του Ειδικού Γραμματέα Συντονισμού Εμπλεκόμενων Φορέων.

Με βάση τα συνολικά στοιχεία, 

  • 137 ΜΚΟ απλώς έχουν δημιουργήσει λογαριασμό
  • 80 ΜΚΟ έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή α’ φάσης
  • 70 ΜΚΟ είναι προς έλεγχο εγγραφής στη β΄φάσης, εκ των οποίων μόνο οι 18 δραστηριοποιούνται εντός δομών φιλοξενίας αιτούντων άσυλο.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!