Η Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου, με πρόεδρο το σκηνοθέτη και ηθοποιό της Θεατρικής Ομάδας Σάμου, Στέλιο Μάρκου, απέστειλε επιστολή στην Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, με την οποία δηλώνει τη στήριξή της στους εργαζόμενους του καλλιτεχνικού χώρου.

Η επιστολή αναφέρει:

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ

Κατά την πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή ο κ. Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι έχει δώσει κατευθύνσεις στο υπουργείο Πολιτισμού για να βρεθούν οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να στηριχθεί ο κλάδος των καλλιτεχνών και πως ελπίζει να βρεθεί τρόπος να διεξαχθούν το καλοκαίρι φεστιβάλ και συναυλίες..

Όλον αυτόν τον καιρό του εγκλεισμού οι καλλιτέχνες προσπάθησαν να διατηρήσουν την επαφή με το κοινό τους. Το ίδιο συνέβη και με τους ερασιτέχνες, όπως η Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου, η οποία στις δύσκολες συνθήκες των νησιών του Αιγαίου προχώρησε σε ανάλογες δράσεις.

Σας είναι όμως γνωστό κυρία Υπουργέ ότι, ιδιαίτερα για τη θεατρική τέχνη η συνύπαρξη δημιουργών και κοινού αποτελεί συστατικό αναντικατάστατο στοιχείο της. Γνωρίζετε βεβαίως ακόμη πως οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας πλήττουν ιδιαίτερα τον κλάδο των καλλιτεχνών.

Θα θέλαμε λοιπόν εμφατικά να εκφράσουμε και την δική μας ελπίδα ότι, στα πλαίσια πάντα του σεβασμού των αποφάσεων που αφορούν την προστασία της υγείας όλων μας, θα βρεθούν τρόποι ώστε και οι καλλιτέχνες να στηριχθούν και τα δημιουργήματά τους να φθάσουν άμεσα, «ζωντανά» στους αποδέκτες τους.

Γιατί και ο καλλιτέχνης για να ζήσει χρειάζεται ψωμί και όχι χειροκρότημα μόνο, αλλά και όλοι μας «ουκ επ’ άρτω μόνω…»“.

 

Tα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar της Aegean!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!