Ευρεία σύσκεψη ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχιακού μεγάρου Ανατολικής Σάμου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο δήμαρχος Γιώργος Στάντζος, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Γιώργος Διονυσίου, Μιχάλης Μητσός και Βαγγέλης Καρράς, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Δημήτρης Ταμπαχανιώτης, ο πρόεδρος Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Κωνσταντίνος Βογιατζής, ο πρόεδρος της νέας δημοτικής επιτροπής παιδείας, Γιάννης Αξιώτης και με τους διευθυντές των λυκείων.

Πάντα σε συνάρτηση με την τελευταία Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου και τις συστάσεις της Πολιτείας σχετικά με τα μέτρα προφύλαξης από τον COVID – 19, ελήφθησαν αποφάσεις σχετικά με την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή των μαθημάτων καθώς επίσης προγραμματίστηκε από το δήμο, η άμεση απολύμανση τόσο των εσωτερικών χώρων των κτιριακών εγκαταστάσεων όσο και των προαύλιων χώρων.

Σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 90/Α/01-05-2020, Άρθρο 37), την αποκλειστική ευθύνη προμήθειας μέσων ατομικής υγιεινής και συλλογικής προστασίας για τις εκπαιδευτικές δομές έχει το Υπουργείο Παιδείας. Στο πλαίσιο της συνεχούς αρωγής και συνεργασίας με τις δομές, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου θα συνδράμει επικουρικά και πέραν των αρμοδιοτήτων του, στη χορήγηση αντισηπτικών και μασκών στις σχολικές αίθουσες, υλικά τα οποία έχουν ήδη παραδοθεί στους αρμόδιους διευθυντές.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο δήμαρχος απέστειλε σχετικό έγγραφο στα συναρμόδια υπουργεία εκφράζοντας την έντονη ανησυχία και την ανάγκη έκδοσης οδηγιών σχετικά με το φαινόμενο επιστροφής στο νησί, αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, οι οποίοι μετά την απόφαση αναστολής λειτουργίας των σχολείων, έφυγαν με προορισμό τον τόπο καταγωγής τους.

Τέλος, προγραμματίστηκε ήδη για την επόμενη εβδομάδα, ανάλογη συνάντηση με τους διευθυντές των γυμνασίων του Δήμου Ανατολικής Σάμου.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!