Φωτογραφία αρχείου

Στο Σπάρταθλο, τον εξαντλητικό υπερμαραθώνιο αγώνα των 246 χιλιομέτρων από την Αθήνα στη Σπάρτη θα συμμετάσχει στις 27-28 Σεπτεμβρίου ο Σαμιώτης αθλητής, Τάκης Φώκος.

Ο ίδιος δήλωσε στην προσωπική του σελίδα στο facebook για τη συμμετοχή του στον μεγάλο αγώνα:

‘Και επίσημα πλέον το ταξίδι ξεκινάει!

Το όνειρο κάθε αθλητή δρομέα υπεραποστάσεων!

Η μεγάλη πρόκληση!

Μετά από ατελείωτα χιλιόμετρα, από ατελείωτες ώρες προπόνησης, από επίπονους αγώνες υπεραποστάσεων ήρθε η ώρα να σταθούμε στην γραμμή της εκκίνησης, όπου για μένα είναι το πιο σημαντικό ανεξάρτητα από το επερχόμενο αποτέλεσμα…

Καλή προετοιμασία σε όλα τα παιδιά και καλή αντάμωση!’‘”

Λίγα λόγια για το Σπάρταθλο

Το Σπάρταθλο είναι ένας ιστορικός υπερμαραθώνιος που λαμβάνει χώρα στο τέλος του Σεπτέμβρη κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Είναι ένας από πλέον δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως και παράλληλα πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος λόγω του ιστορικού του υπόβαθρου.

Ο αγώνας αναβιώνει τα βήματα του Φειδιππίδη, ενός αρχαίου Αθηναίου δρομέα μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος το 490 π.Χ., πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, εστάλη στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες.

Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, ο Φειδιππίδης έφτασε στη Σπάρτη μια μέρα μετά την αναχώρησή του από την Αθήνα.

Το 1984 ιδρύθηκε ο Διεθνής Σύνδεσμος «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ», ο οποίος από τότε μέχρι σήμερα διοργανώνει ανελλιπώς τον αγώνα κάθε Σεπτέμβρη. Η επιλογή του μήνα αυτού έγινε, διότι τότε τοποθετεί χρονικά ο Ηρόδοτος την αποστολή του Φειδιππίδη στην Σπάρτη.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!