Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν την Κυριακή 8 Μαρτίου στη Σάμο, στο πλαίσιο της διεξαγωγής του 4ου Ημιμαραθώνιου Δρόμου “Πυθαγόρας ο Σάμιος”.

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε ότι, στο πλαίσιο του αγώνα 21 km, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή στο νησί, πρόκειται να ισχύσουν, κατά τις ώρες από 09.00 έως 11.30 στο οδικό δίκτυο από το σημείο αφετηρίας, στην παλαιά είσοδο του αρχαιολογικού χώρου στην περιοχή του Ηραίου, έως και το σημείο τερματισμού, στην πλατεία Θ. Σοφούλη στην πόλη της Σάμου, οι απαραίτητες -κατά περίπτωση- προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με στόχο την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης.

Ειδικότερα, πρόκειται να πραγματοποιηθεί προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε όλο το μήκος των Ε.Ο. Ηραίου – Πυθαγορείου και Πυθαγορείου – Σάμου (και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας αυτών), έως και τις εισόδους της πόλης της Σάμου.

Κατόπιν αυτού, η κυκλοφορία των οχημάτων, κατά τον χρόνο πραγματοποίησης της διοργάνωσης, θα διεξάγεται ως εξής:

• Για τα οχήματα που θα κινηθούν από τις περιοχές Καρλόβασι, Υδρούσα, Κοντακαίικα, Άγιος Κωνσταντίνος, Μανωλάτες, Άμπελος, Σταυρινήδες και Κοκκάρι με κατεύθυνση την πόλη της Σάμου, η κυκλοφορία θα διεξάγεται μέσω της Ε.Ο. Σάμου – Καρλοβάσου από Άνω Κόμβο Μαλαγαρίου, διασταύρωση Πευκάκια, οδού Θεμιστοκλή Σοφούλη και τμήματος της Παραλιακής Λεωφόρου από διασταύρωση «Ζαχαράκη» έως «Γεφυράκι», τμήμα του οδικού δικτύου το οποίο πρόκειται να αμφιδρομηθεί προσωρινά κατά τη διάρκεια της αθλητικής εκδήλωσης. Η κυκλοφορία θα διεξάγεται αντίστροφα για τα οχήματα που θα κινούνται από την πόλη της Σάμου προς την περιφέρεια Καρλοβασίου.

• Για τα οχήματα που θα κινηθούν από την περιφέρεια Καρλοβασίου προς την περιφέρεια Πυθαγορείου, η κυκλοφορία θα διεξάγεται μέσω Ε.Ο. Σάμου –Καρλοβασίου, Άνω Κόμβο Μαλαγαρίου, διασταύρωσης Πευκάκια, οδού Νεαπόλεως, κόμβου Αγίας Ειρήνης και ακολούθως μέσω της Ε.Ο. Μυτιληνιών –Σάμου. Η κυκλοφορία θα διεξάγεται αντίστροφα για τα οχήματα που θα κινούνται από την περιφέρεια Πυθαγορείου προς την περιφέρεια Καρλοβασίου.

• Για τα οχήματα που θα κινηθούν από τις περιοχές Μεσόγεια, Πάνδροσο, Σπαθαραίοι, Πύργος, Κουμαραδαίοι, Μαυρατζαίοι, Χώρα και Πυθαγόρειο με κατεύθυνση την πόλη της Σάμου, η κυκλοφορία θα διεξάγεται από την Ε.Ο. Χώρας – Μυτιληνιών, μέσω της περιοχής «Ζερβού». Η εκτροπή της κυκλοφορίας προς την προαναφερόμενη Ε.Ο. θα γίνεται εντός της δημοτικής κοινότητας Χώρας (κεντρική διασταύρωση).

• Για τα οχήματα που θα κινηθούν από τις περιοχές Παγώνδα, Μύλοι και Ηραίο με κατεύθυνση την πόλη της Σάμου, η κυκλοφορία θα διεξάγεται από την Ε.Ο. Ηραίου – Πυθαγορείου, με πραγματοποίηση αριστερής στροφής που οδηγεί στη Χώρα Σάμου και ακολούθως μέσω της Ε.Ο. Χώρας – Μυτιληνιών-Σάμου (περιοχή «Ζερβού»).

• Για τα οχήματα που θα κινηθούν από την περιοχή του Πυθαγορείου με κατεύθυνση το Καρλόβασι, η κυκλοφορία θα διεξάγεται μέσω της Ε.Ο. Χώρας -Κουμαραδαίων-Πύργου.

• Για τα οχήματα που θα κινηθούν από τις περιοχές Παλαιόκαστρο, Ποσειδώνιο, Μυκάλη και Ψιλή Άμμος με κατεύθυνση την πόλη της Σάμου, η κυκλοφορία θα διεξάγεται μέσω της Περιφερειακής Οδού και αντίστροφα.

• Για τα οχήματα που θα κινηθούν από την περιφέρεια του Πυθαγορείου προς την πόλη της Σάμου, η κυκλοφορία θα διεξάγεται μέσω της Ε.Ο. Μυτιληνιών – Σάμου και στη συνέχεια από τον κόμβο Αγίας Ειρήνης, μέσω οδού Νεαπόλεως – Πευκάκια, προς το εσωτερικό της πόλης. Η κυκλοφορία θα διεξάγεται αντίστροφα για τα οχήματα που θα κινούνται από την πόλη της Σάμου προς την περιφέρεια Πυθαγορείου.

Αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου θα προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων στις παραπάνω περιοχές, καθώς και για την ασφαλή κίνηση των αθλητών.

Επίσης το Λιμεναρχείο Σάμου ανακοίνωσε το κλείσιμο της παραλιακής λεωφόρου Θεμιστοκλή Σοφούλη από τις 09:00 έως τις 11:30 το πρωί στην πόλη της Σάμου. Δείτε περισσότερα εδώ.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!