Το ντοκιμαντέρ του Βασίλη Κατερινόπουλου “Σάμος, του Πυθαγόρα και της Αμπέλου”, με παρουσιάστρια τη δημοσιογράφο Μαργαρίτα Ικαρίου, θα προβληθεί στο Βερολίνο, στο πλαίσιο τριήμερου ακαδημαϊκού συμποσίου αφιερωμένου στον φιλόσοφο και μαθηματικό Πυθαγόρα.

Οι ακαδημαϊκές εκδηλώσεις του διεθνούς συμποσίου θα λάβουν χώρα το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου, ενώ το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί και μέσω της Deutsche Welle. Εν τω μεταξύ, επισκέψεις της ακαδημαϊκής κοινότητας του Βερολίνου προγραμματίζονται για το νησί της Σάμου κατά την φετινή καλοκαιρινή περίοδο.

Δείτε παρακάτω το ντοκιμαντέρ για τη Σάμο που θα προβληθεί στη Γερμανία (english subtitles):

Το ντοκιμαντέρ με τίτλο “Η Σάμος του Πυθαγόρα και της αμπέλου” σε σκηνοθεσία Βασίλη Κατερινόπουλου γυρίστηκε πριν τέσσερα χρόνια με σκοπό να αποτελέσει την ελληνική συμμετοχή σε διεθνή φεστιβάλ ντοκιμαντέρ της Ευρώπης και όχι μόνο, προβάλλοντας τους κυριότερους άξονες ιστορικής, γεωφυσικής, τουριστικής και πολιτιστικής-πολιτισμικής ανάπτυξης του νησιού.

The above documentary “Samos of Pythagoras and vineyards”, directed by Vasilis Katerinopoulos, was produced to participate in international documentary festivals in Europe and beyond, highlighting the main historical, geophysical, cultural and tourist characteristics of the island.

Πηγή: Σελίδα Μαργαρίτας Ικαρίου στο facebook.