Ο Ε.Ο.Σ. Σάμου συμμετείχε για μια ακόμη χρονιά στη διεθνή έκθεση Detrop Boutique – Cheese & Wine, η οποία έλαβε χώρα πριν από λίγες μέρες στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo στην Θεσσαλονίκη.

Η Detrop Boutique – Cheese & Wine είναι μία έκθεση γαστρονομικού και οινικού ενδιαφέροντος, που εστιάζει σε «παντρέματα» των μοναδικών στο κόσμο ελληνικών τυριών και αλλαντικών με ελληνικά, εξαιρετικής ποιότητας κρασιά. Οι επισκέπτες είναι κυρίως επαγγελματίες του κρασιού και της εστίασης, δημοσιογράφοι, οινόφιλοι και σπουδαστές από σχολές οινολογίας και γαστρονομίας.

Κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας επισκέφθηκαν την έκθεση επαγγελματίες της εστίασης από ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, κ.α. Οι υφιστάμενοι πελάτες του Ε.Ο.Σ. Σάμου δεν παρέλειψαν να περάσουν από το καλαίσθητα διαμορφωμένο περίπτερο, προκειμένου να εκφράσουν την ικανοποίησή τους από την κίνηση των ετικετών και τη σταθερή, άριστη ποιότητα των κρασιών του Συνεταιρισμού ενώ υπήρξαν και πολλοί νέοι ενδιαφερόμενοι για ξεκίνημα νέων συνεργασιών. Ενδιαφέρουσες συναντήσεις με πιθανότητα συνεργασίας έγιναν και με εισαγωγείς από Ισπανία, Βέλγιο και Ρωσία.

Τη δεύτερη μέρα επισκέφτηκαν την έκθεση κυρίως καταναλωτές. Υπήρξαν πολύ καλά σχόλια για τα γλυκά και ξηρά κρασιά του Συνεταιρισμού. Το λευκό ξηρό «Μοσχάτο Άσπρο» είχε πολύ θετική αξιολόγηση από τους καταναλωτές καθώς και από τους επαγγελματίες όπως και το best seller “Ψηλές Κορφές”. Τα γλυκά κρασιά απέσπασαν πλήθος επαίνων, αφού τα παλαιωμένα Samos Anthemis και Samos Nectar πάντα «κλέβουν τις εντυπώσεις». Οι ιδιώτες έδειξαν μία σαφή προτίμηση στο Samos Vin Doux ως προς την ποιότητα του, την προσιτή του τιμή και το γεγονός ότι το βρίσκουν εύκολα.

Σε ειδικές εκδηλώσεις cheese & wine, παρουσιάστηκαν τα κρασιά του ΕΟΣΣ σε γευστικά “παντρέματα” τυριού και κρασιού, σε ξεχωριστό χώρο, με ιδιώτες που είχαν δηλώσει συμμετοχή. Παρουσιάστηκαν το Samos Anthemis, ο γλυκύς οίνος παλαίωσης 5 ετών και το Selana, το ροζέ ημίξηρο του Συνεταιρισμού που σταδιακά γίνεται ολοένα και πιο γνωστό για το αρωματικό του δυναμικό και την φρουτώδη γεύση του.

Ενθαρρυντική υπήρξε και η παρουσία νέων ανθρώπων, κυρίως φοιτητών οινολογίας και γαστρονομίας, οι οποίοι επισκέφθηκαν το περίπτερο του Ε.Ο.Σ Σάμου για να γευτούν τα γλυκά σαμιώτικα κρασιά για τα οποία αποτελούν αντικείμενο διδασκαλίας στις σχολές τους.

Δείτε φωτογραφίες από την έκθεση Detrop Boutique – Cheese & Wine!

Πηγή: SamiaAmpelos.gr

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!