Μόνο σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το προσφυγικό περιλαμβάνει τελικά το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από το γραφείο του.

Αυτό σημαίνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα ταξιδέψει τελικά στη Σάμο, όπως ανεπίσημα είχε ειπωθεί στη συνάντησή του την Πέμπτη με τους νησιώτες αυτοδιοικητικούς.

Ο πρωθυπουργός συγκαλεί για αύριο στις 09:00 σύσκεψη με τη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου και εκπροσώπων του Λιμενικού Σώματος.

Στο μεταξύ, με αφορμή τις φημολογούμενες διαθέσεις Ερντογάν να ανοίξει τα σύνορα της χώρας του προς την Ελλάδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την Παρασκευή διαδοχικές τηλεφωνικές συνομιλίες με την Άγκελα Μέρκελ, τον Σαρλ Μισέλ και τον Εμανουέλ Μακρόν.

Συγκεκριμένα, ενημέρωσε την καγκελάριο της Γερμανίας, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τον πρόεδρο της Γαλλίας για τις ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει η Ελλάδα για τη φύλαξη των συνόρων της, μετά τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων ότι δε θα μπορούν πλέον να αποτρέπουν τους πρόσφυγες από το να έρχονται παράνομα στην Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε επίσης αναλυτικά για την κατάσταση στο προσφυγικό, μετά τις συγκρούσεις στην Ιντλίμπ της Συρίας και αντήλλαξαν απόψεις για τις δυνατότητες αντίδρασης που υπάρχουν.

Την ίδια ώρα, και μέσω Twitter, ο πρωθυπουργός την Παρασκευή ανέφερε: “Σημαντικός αριθμός μεταναστών και προσφύγων έχει συγκεντρωθεί σε μεγάλες ομάδες στα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα και έχουν προσπαθήσει να εισέλθουν παράνομα στη χώρα. Θέλω να είμαι σαφής: δεν θα ανεχθούμε παράνομες εισόδους στην Ελλάδα. Αυξάνουμε την ασφάλεια στα σύνορα.

Η Ελλάδα δεν φέρει καμία ευθύνη για τα τραγικά γεγονότα στη Συρία και δεν θα υποστεί τις συνέπειες των αποφάσεων άλλων. Έχω ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Ένωση για την κατάσταση” έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!