Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν τα μέλη των τοπικών οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας στη Σάμο.

Συγκεκριμένα, η ΝΟ.Δ.Ε. Σάμου και οι ΔΗΜ.Τ.Ο. Ανατολικής Σάμου και ΔΗΜ.Τ.Ο. Δυτικής Σάμου δηλώνουν ότι διαφωνούν ομόφωνα με τον τρόπο διαχείρισης του μεταναστευτικού ζητήματος και εκφράζουν την πλήρη συμπαράστασή τους στους κατοίκους του Βορείου Αιγαίου.

«Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά των ΜΑΤ που με βιαιότητα και σκληρότητα ενεπλάκησαν με απλούς πολίτες στη Χίο και τη Λέσβο» αναφέρουν.

Όπως σημειώνουν, οι προτάσεις τους ως νησιώτες είναι το άμεσο κλείσιμο του ΚΥΤ στην πόλη της Σάμου, η άμεση αποσυμφόρηση του νησιού, η αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων, η άμεση στελέχωση της Υπηρεσίας Ασύλου, η γρηγορότερη διαδικασία δημιουργίας του κλειστού κέντρου μικρής χωρητικότητας μέχρι 1.500 ατόμων, όπως είχε ειπωθεί εξ αρχής και όχι 5.000 και πλέον ατόμων, καθώς και η άμεση καταγραφή των αιτούντων άσυλο και η επιστροφή στην Τουρκία όσων δεν το δικαιούνται.

«Οι προτάσεις μας αυτές, όπως και πολλά που ειπώθηκαν και δεν πραγματοποιήθηκαν μέχρι τώρα, μας οδήγησαν στο να διαχωριζόμαστε στο ζήτημα του μεταναστευτικού από τη στάση της κυβέρνησης, η οποία ήρθε σε μετωπική σύγκρουση με τους κατοίκους των νησιών. Έχουμε το θάρρος της γνώμης μας και δεν είμαστε τυφλοί, όπως άλλες παρατάξεις στο παρελθόν σε καίρια ζητήματα. Δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Αγαπάμε τον τόπο μας και τον βάζουμε πάνω από όλα. Γι’ αυτόν τον λόγο σας θέτουμε τις παραιτήσεις μας» αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι ΝΟ.Δ.Ε. Σάμου, ΔΗΜ.Τ.Ο. Ανατολικής Σάμου και ΔΗΜ.Τ.Ο. Δυτικής Σάμου.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!