Στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” της τηλεόρασης του Ant1 μίλησαν το πρωί ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, και ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος.

Ο κ. Στάντζος, μεταξύ άλλων, δήλωσε στην εκπομπή: «Σαφέστατα και ακούγεται πολύ όμορφο όταν είσαι πολύ μακριά ότι «θα πάρω χιλιάδες ανθρώπους και θα τους πάω κάπου αλλού». Είμαι σε μια πόλη 8.000 κατοίκων. Είναι δυνατόν να χτιστεί δίπλα της μια άλλη πόλη 8.000 κατοίκων και να το κάνει δεκτό αυτή η πόλη;», είπε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου.

Όπως τόνισε ο Γιώργος Στάντζος, «γιατί με κατεπείγουσες διαδικασίες, όπως φτιάχνονται τα κλειστά κέντρα, δεν ενισχύονται το νοσοκομείο, ο Δήμος, η Περιφέρεια και άλλοι φορείς; Γιατί δεν ισχύουν για αυτά οι κατεπείγουσες διαδικασίες;».

Ο κ. Στάντζος ανάφερε επίσης ότι «Η Κυβέρνηση δεν έχει την ισχύ να επιβάλλει μια δομή 50.000 στην ηπειρωτική Ελλάδα και επιδεικνύει την ισχύ της στο να μείνουν χιλιάδες άνθρωποι στα νησιά. Εμείς πήραμε ομόφωνη απόφαση την Κυριακή στην Σάμο για κινητοποιήσεις και για αποκλεισμό της περιοχής όπου πρόκειται να γίνει το κλειστό κέντρο. Εμείς ετοιμαζόμαστε για τουρισμό στα νησιά μας. Τι θα γίνει;».

Από την πλευρά του ο Κώστας Μουτζούρης δήλωσε, αναφορικά με τα κλειστά κέντρα στα νησιά: «Ζητήσαμε συνάντηση με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, Χθες το βράδυ έλαβα μήνυμα από την Κυβέρνηση ότι δεν επιθυμεί τον διάλογο και ότι θα προχωρήσει κανονικά το σχέδιο της. Εμείς δεν θέλουμε να φτιαχτούν αυτά τα κέντρα με τους χιλιάδες ανθρώπους στις περιοχές μας».

«Έχει ληφθεί απόφαση τα νησιά μας, που είναι σε μια ευαίσθητη περιοχή, να γίνουν «αποθήκες ψυχών». Δεν θέλουμε τα χρήματα με τα οποία έχει πει η Κυβέρνηση ότι θα ενισχυθούν διάφορες υπηρεσίες στις περιοχές μας, εμείς θέλουμε να μείνουν ελληνικά τα νησιά, να μην εκφυλιστούν τα νησιά μας», είπε ο Κώστας Μουτζούρης, λέγοντας ακόμη ότι «υπήρχε πρόταση για μετακίνηση πληθυσμού από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου σε ακατοίκητα νησιά, η οποία απορρίφθηκε. Όλοι οι φορείς και οι κάτοικοι των νησιών ομονοούν και έχουν κοινή στάση και η Κυβέρνηση στέλνει διμοιρίες των ΜΑΤ», συμπληρώνοντας ότι «επεισόδια» μπορεί να γίνουν ανά πάσα ώρα και στιγμή».

Όπως προσέθεσε, «η Κυβέρνηση επιθυμεί να έχει απέναντι της 200.000 κατοίκους των νησιών του Βορείου Αιγαίου, παρά 10.000.000 κατοίκους στην υπόλοιπη χώρα».

Δείτε στο επόμενο βίντεο τι ειπώθηκε αναλυτικά από τους κ.κ. Στάντζο και Μουτζούρη στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” της Δευτέρας!

Πηγή: www.ant1news.gr

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!