Πρόσκληση προς τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, να επισκεφθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο τη Μυτιλήνη προκειμένου να ξεκινήσει ο διάλογος με την κυβέρνηση σχετικά με τη δημιουργία κλειστών δομών διαμονής προσφύγων και μεταναστών στα νησιά, “αλλά από μηδενική βάση”, απηύθυνε την Πέμπτη ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης.

“Πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση, γιατί το να προκληθεί πολεμική με αντιμετώπιση των κατοίκων από τα ΜΑΤ και την κυβέρνηση, αυτό δεν οδηγεί πουθενά. Κι όπου έγινε αυτό, δεν υπήρξε αποτέλεσμα, παρά μόνο ακραίες καταστάσεις” δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Μουτζούρης.

Είχε προηγηθεί σύσκεψη που είχε με τους επικεφαλής των παρατάξεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Στη διάρκειά της, τους ενημέρωσε για όσα συζητήθηκαν στις Βρυξέλλες, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του εκεί, αλλά και για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις επιτάξεις περιοχών στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό.

Λίγη ώρα αργότερα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ, αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου να αποφασίσει την προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας και ασφαλιστικά μέτρα για τις επιταγμένες περιοχές.

Πηγή: ΕΡΤ Β. Αιγαίου

Τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!