Τη σηματοδότηση των τριών τμημάτων της περίφημης Ηγεμονικής Οδού, συνολικού μήκους 3,2 χιλιομέτρων, ολοκλήρωσε την Πέμπτη, παρά τη δυνατή βροχή, η Terrain.

Όπως αναφέρει ο επικεφαλής του έργου, Στέφανος Ψημένος, “ένα οδικό κομψοτέχνημα των μέσων του 19ου αιώνα, μοναδικό στο είδος του σε όλο το Αιγαίο, παραδίδεται στους πεζοπόρους βατό και σηματοδοτημένο. Ένα διαμάντι στο στέμμα του δικτύου Samos Hikes, του μεγαλύτερου δικτύου σηματοδοτημένων πεζοπορικών διαδρομών σε ελληνικό νησί, με κορυφαίες προδιαγραφές ποιότητας, ένα έργο που από μόνο του είναι ικανό να αναστρέψει την αρνητική, λόγω του μεταναστευτικού, εικόνα της Σάμου, και να δώσει μια νέα πνοή στην τουριστική κίνηση και την τοπική οικονομία της Σάμου”.

Σύμφωνα με τον κ. Ψημένο, είναι τρία σκέλη αυτά που σηματοδοτήθηκαν στην Ηγεμονική Οδό. Το πρώτο σκέλος, μήκους 900 μ., ξεκινάει από τον οικισμό Γιώνιδες (υπάρχει ξύλινη πινακίδα πάνω στον κεντρικό δρόμο Χώρας-Κουμαραδαίων). Το δεύτερο σκέλος, μήκους 1.400 μ. ξεκινάει από το ξωκλήσι του Αγίου Κωνσταντίνου, νοτιοδυτικά από τους Γιώνιδες, και καταλήγει σε χωματόδρομο λίγο νότια από τους Κουμαραδαίους. Το τρίτο σκέλος, μήκους επίσης 900 μ., ξεκινάει από τον κεντρικό δρόμο Κουμαραδαίων-Πύργου, σχεδόν 1 χλμ δυτικά από τους Κουμαραδαίους, απέναντι από το βενζινάδικο ΕΚΟ.

Οι διαδρομές στην Ηγεμονική Οδό, όπως και όλες οι σηματοδοτημένες διαδρομές του δικτύου Samos Hikes, θα αποτυπώνονται με ακρίβεια στην ενημερωμένη έκδοση του πεζοπορικού χάρτη της TERRAIN, που θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο, όπως και στην ιστοσελίδα του έργου που θα είναι στον αέρα κατά τα μέσα Μαρτίου.

Φωτογραφίες: Στέφανος Ψημένος

Τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!