fbpx

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: “Το σχολείο που ονειρεύομαι” στη Σάμο!

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Σάμου «Φάρος» σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων, Πέλλα Πέλλη Παππά, υλοποίησαν πριν από λίγες μέρες το τριήμερο πιλοτικό εκπαιδευτικό σεμινάριο στο πλαίσιο των παρεμβάσεων και του σχεδιασμού του Κέντρου Πρόληψης στην σχολική κοινότητα για το Σχολικό έτος 2019-2020.

Το πιλοτικό εκπαιδευτικό τριήμερο πρόγραμμα βασίζεται στο Συστημικό Συνθετικό Μοντέλο της Καταξιωτικής Διερεύνησης και έχει διαμορφωθεί σε συνεργασία με την εκπαιδευτική ομάδα του ΟΚΑΝΑ για “Το Σχολείο που ονειρεύομαι”, κατόπιν συνεργασίας και έγκρισης από το Τμήμα Εκπαίδευσης και ΑΑΔ ΟΚΑΝΑ.

Στόχος του τριημέρου που ολοκληρώθηκε ήταν η ενίσχυση του παιδαγωγικού ρόλου, η ψυχική ενδυνάμωση, η διαχείριση των δυσκολιών, μέσα από την προσέγγιση της διεργασίας της ομάδας, την διερεύνηση των εσωτερικών αποθεμάτων, την ανάπτυξη και το σχεδιασμό εναλλακτικών πρακτικών, τις διαδικασίες επανανοηματοδότησης και την σύνδεση με τον πολυφωνικό και διαλογικό εαυτό.

Με την ολοκλήρωση του τριημέρου έχει προγραμματιστεί η δυνατότητα ενός εκπαιδευτικού διήμερου σεμιναρίου γνωριμίας διάρκειας 8 ωρών με τα εκπαιδευτικά υλικά “Οι ονειροκατακτητές εν δράσει”, “Η γέφυρα της μετάβασης από το δημοτικό στο γυμνάσιο” και “Το ταξίδι… στο όνειρο”.

Δείτε φωτογραφίες από το σεμινάριο “Το σχολείο που ονειρεύομαι!”

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Ενημερωθείτε μέσα από το κανάλι μας στο Viber

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Related Articles

error: Content is protected !!