Η εκδήλωση τουριστικής προβολής της Σάμου με τίτλο “Σάμος, το νησί του Πυθαγόρα” πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Σισμανόγλειο Μέγαρο της Κωνσταντινούπολης.

Διοργανώθηκε μετά από συνεργασία του Δήμου Ανατολικής Σάμου με το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Πόλη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν διεθνείς επιχειρηματίες του τουρισμού, διακεκριμένοι εκπρόσωποι των γραμμάτων και των τεχνών, καθώς και του πολιτικού βίου της γειτονικής χώρας.

Οι παρευρισκόμενοι έμαθαν για την ιστορία, τα αξιοθέατα, τις ομορφιές, τα τοπικά προϊόντα, την οινοποιία και την κουζίνα της Σάμου από τις παρουσιάσεις αλλά και τις ομιλίες του δημάρχου Ανατολικής Σάμου, Γιώργου Στάντζου, της αντιδημάρχου τουρισμού, Δέσποινας Κάιλα, της υπεύθυνης marketing του Ε.Ο.Σ.Σ, Μαργαρίτας Ικαρίου και των άλλων μελών της ελληνικής αποστολής.

Η εκδήλωση περιλάμβανε επίσης γευσιγνωστική δοκιμή των πολυβραβευμένων κρασιών του ΕΟΣ Σάμου, καθώς και των αποσταγμάτων σαμιακού ούζου, μαζί με παραδοσιακές τοπικές συνταγές που επιμελήθηκε ο executive Chef Βαγγέλης Μπιλιμπάς, οι οποίες παρασκευάστηκαν μόνο με τοπικά προϊόντα της Σάμου.

Δείτε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα που δημοσιεύτηκαν στην τουρκική ιστοσελίδα TurkiyeTurizm.com, όπου η εκδήλωση παρουσιάστηκε με διθυραμβικά σχόλια για τη Σάμο!

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!