Στην πανελλαδική απεργία της Τρίτης (18/2) ενάντια στο νέο ασφαλιστικό συμμετέχουν το Εργατικό Κέντρο Σάμου (ΕΚΣ) και το τοπικό Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ.

Το ΕΚΣ, που οργανώνει την ίδια ημέρα και συγκέντρωση στα γραφεία του, στις 10 το πρωί, επισημαίνει πως “ο νέος νόμος προωθεί ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση. Εδραιώνει και θωρακίζει το νόμο Κατρούγκαλου του ΣΥΡΙΖΑ. Σφαγιάζει και άλλο κοινωνικές παροχές και συντάξεις. Ισοπεδώνει ότι είχε απομείνει από την Κοινωνική Ασφάλιση. Διαλύει τον δημόσιο χαρακτήρα της, κάνοντάς την ατομική-ιδιωτική υπόθεση και μόνο για όσους μπορούν να πληρώσουν. Την παραδίδει στις ασφαλιστικές εταιρείες και τις τράπεζες. Δεν αναιρεί κανέναν προηγούμενο αντιασφαλιστικό νόμο, καμιά μείωση συντάξεων (13η, 14η, μειώσεις 20%-60%, εφάπαξ, επικουρικές κλπ). Βάζει τα 67 ως ενιαίο όριο συνταξιοδότησης για όλους. Το κράτος εγγυάται μόνο για τα 384 € της «εθνικής σύνταξης». Κάνει απαγορευτική τη δυνατότητα αξιοπρεπούς σύνταξης και κοινωνικών παροχών, για τους σημερινούς εργαζόμενους, κυρίως τους νέους, που έχουν όλο και λιγότερα ένσημα λόγω των ελαστικών σχέσεων εργασίας, της ανασφάλιστης εργασίας, της ανεργίας.

Η Κοινωνική Ασφάλιση είναι η ομπρέλα προστασίας όλων μας! Αφορά ολόκληρη τη ζωή μας, όλον τον λαό! Είναι η Ασφάλισή μας! Η ομπρέλα προστασίας των εργαζομένων, των παιδιών και των οικογενειών μας! Είναι νοσηλεία, περίθαλψη, πρόνοια, ιατρικές εξετάσεις, φάρμακα, εμβόλια, άδειες τοκετού, λοχείας, μητρότητας, βαρέα και ανθυγιεινά, αναρρωτικές, επιδόματα ανεργίας, ασφάλεια και υγιεινή στην εργασία, προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο και τις επαγγελματικές ασθένειες, προστασία των ΑμΕΑ και των ηλικιωμένων κ.λπ.  Είναι η σύνταξη και η αξιοπρέπειά μας μετά την εργασία.

Η ασφάλιση έχει γίνει με αιματηρούς αγώνες. Είναι δικαίωμά μας! Είναι μέρος του μισθού μας. Δεν μας τη χάρισαν. Δεν θα επιτρέψουμε να μας την πάρουν πίσω”.

Το ΕΚΣ ζητεί: “Να αποσυρθεί ο νόμος Κατρούγκαλου-Βρούτση, κοινωνική ασφάλιση για όλους υποχρεωτική και δημόσια, Υγεία και Πρόνοια δημόσια και δωρεάν, να πάρει πίσω η κυβέρνηση την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την επίταξη ακινήτων στου Ζερβού, άμεσος απεγκλωβισμό προσφύγων-μεταναστών από το νησί και τη χώρα, κανένα κέντρο-φυλακή στα νησιά”.

Με τη σειρά του, το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ, αλλά και ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο του νησιού, καλούν σε συμμετοχή στην κινητοποίηση και ζητούν: “Να αποσυρθεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο. Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι”.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!