Τρεις πρωτότυπες εφαρμογές για την ανεύρεση, χρήση και αξιοποίηση των απινιδωτών μέσω κινητών, στα ελληνικά και αγγλικά, έφτιαξαν οι φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων (Μ.Π.Ε.Σ.) στη Σάμο.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Χαραλαμπίδη, αναπληρωτή καθηγητή στο εν λόγω Τμήμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο Καρλόβασι της Σάμου, καθοριστική αποδείχθηκε η παραίνεση και η βοήθεια της Κατερίνας Σταύρου και του Δημήτρη Καλατζή. Κυρίως, όμως, είχε προηγηθεί τον περασμένο Αύγουστο, ο αιφνίδιος θάνατος του 20χρονου αθλητή Νίκου Μαθιού, που “πλήρωσε” με τη ζωή του την έλλειψη απινιδιωτή στο Καρλόβασι.

Σύμφωνα με τον αναπλ. καθηγητή, “πριν από λίγο καιρό, μετά από ένα τραγικό περιστατικό, πολλοί άνθρωποι στη Σάμο συνέβαλλαν και συμβάλλουν ώστε να αγοραστούν και να εγκατασταθούν απινιδωτές σε πολλά σημεία του νησιού”.

Τώρα, όπως ο ίδιος εξηγεί, μετά την παρουσίαση των πρωτοτύπων, η εφαρμογή μπαίνει στο επόμενο στάδιο ανάπτυξης. “Αν όλα πάνε καλά, το καλοκαίρι του 2020 η Σάμος θα έχει μια από τις πρώτες, πλήρεις, ελληνικές εφαρμογές για τη δήλωση και διαχείριση επειγόντων περιστατικών, που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν κάτοικοι, επισκέπτες, διασώστες, αρχές και διαχειριστές.

Από τα «παιδιά μας», για τα παιδιά μας και για όλους μας…” τονίζει ο κ. Χαραλαμπίδης.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!