Φωτογραφία αρχείου

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες ο φετινός μαθηματικός διαγωνισμός (5ος στη σειρά) «Πυθαγόρας ο Σάμιος» για μαθητές της A’ γυμνασίου, μια διοργάνωση του παραρτήματος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στη Σάμο.

Ο πρωτότυπος αυτός διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τα Παραρτήματα της ΕΜΕ σε Μυτιλήνη και Χίο υπό την εποπτεία του σχολικού συμβούλου Μαθηματικών, Γιάννη Ράλλη (που είναι και ένας από τους πρωτεργάτες του διαγωνισμού) και υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου.

Από τα Νησιά του Νομού Σάμου (Σάμος – Ικαρία – Φούρνοι) έλαβαν μέρος 77 μαθήτριες και μαθητές. Έτσι, το πλήθος των μαθητριών και μαθητών που συμμετείχαν στους φετινούς μαθηματικούς διαγωνισμούς ανέρχεται σε 132 (συνολικές συμμετοχές στον Θαλή και στον Πυθαγόρα)

Οι μαθήτριες και οι μαθητές από τη Σάμο που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό φαίνονται αλφαβητικά στον παρακάτω πίνακα:

Οι μαθήτριες και οι μαθητές που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό θα βραβευτούν σε μια ειδική τελετή για την οποία θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Οι υπεύθυνοι του παραρτήματος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στη Σάμο ευχαριστούν θερμά:

• Τους εκπαιδευτικούς Πέτρο Βασιλείου και Ευτυχία Κόντη (από το 1ο Γυμνάσιο Σάμου), Βασιλική Μαργώνη, Μαρία Πιερράκου και Χατζηιωαννίδου Πάτρα (από το 2ο Γυμνάσιο Σάμου), Ταβλαλή Μιχάλη και Μανώλη Βουρλιώτη (από το Γυμνάσιο Πυθαγορείου), Βασιλική Τσιάντου και Γιώργο Πάτση (από το Γυμνάσιο Μαραθοκάμπου), Αλεξάνδρα Γεροντή, Στέλλα Σακελλάρη, Γιάννη Κουδούνα και Κατερίνα Σφέτσου (από το Γυμνάσιο Καρλοβάσου), Φαλιέρο Δημήτρη και Λιγνό Ζαχαρία (από το Γυμνάσιο Ευδήλου), Στέλλα Μπελογιάννη, Παναγιώτα Νατσούλη και Κατερίνα Ρούσσου (από το Γυμνάσιο Ραχών), Αλεξάνδρα Κατσούρη και Τσαμπή Μαρία (από το Γυμνάσιο Αγίου Κηρύκου) και Διμπινούδη Κωνσταντίνα και Κάρλα Μαριάνθη (από το Γυμνάσιο Φούρνων) που όχι μόνο συνέβαλλαν στην άρτια διοργάνωση ενός ακόμα μαθηματικού διαγωνισμού αλλά κυρίως για το ότι έτσι έδωσαν την ευκαιρία στους μικρούς μαθητές να σκεφτούν επιλύοντας μαθηματικά προβλήματα!

• Την εκπαιδευτικό ΠΕ70, Γεωργία Κρεμμυδιώτη, που για μια ακόμα φορά συμμετείχε με μεράκι στην προετοιμασία και τη διοργάνωση του μαθηματικού αυτού διαγωνισμού (όπως συνεχώς κάνει από το 2015 οπότε και πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά αυτός ο διαγωνισμός)“.

Συγχαίρουμε τις μαθήτριες και τους μαθητές που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό και ευχόμαστε να συνεχίσουν να έχουν ανάλογες επιτυχίες και στο μέλλον ενώ θέλουμε να ευχαριστήσουμε και όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος. Ελπίζουμε αυτή τους η επαφή με λίγο διαφορετικά (από τα συνηθισμένα) Μαθηματικά να είναι μια αφορμή για παραπάνω εξάσκηση και συμμετοχή σε ανάλογες μαθηματικές δράσεις στο μέλλον“, καταλήγουν οι υπεύθυνοι του παραρτήματος Σάμου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!