Εκδήλωση για την Κοινωνική Ασφάλιση και το νέο «αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο διοργανώνει το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ, που καλεί εργαζόμενους του Δημοσίου και συνταξιούχους να συμμετάσχουν σε αυτήν, αλλά και στην πανελλαδική κινητοποίηση της 18ης Φεβρουαρίου, ενάντια στην ψήφισή του.

Πιο αναλυτικά, η εκδήλωση στη Σάμο προγραμματίστηκε για την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Σάμου, στο Βαθύ.

Θα μιλήσει και το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΑΔΕΔΥ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας, Βέτα Πανουτσάκου.

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, “η κυβέρνηση της ΝΔ, μετά τις περικοπές που ψήφισε στον προϋπολογισμό του 2020, ύψους 220 εκατ. ευρώ σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, όχι μόνο δεν κατήργησε τον νόμο Κατρούγκαλου, όπως υπόσχονταν προεκλογικά, αλλά φέρνει νέο αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή, εφαρμόζοντάς τον πλήρως και θωρακίζοντάς τον νομικά ακόμη περισσότερο.

Το νομοσχέδιο διατηρεί την αρχιτεκτονική του νόμου Κατρούγκαλου, αποδεικνύοντας τη συνέχεια των αντιλαϊκών μέτρων και σχεδιασμών είτε με ΝΔ, είτε με ΣΥΡΙΖΑ, και επιδιώκει να μετατρέψει τη συλλογική κατάκτηση της προστασίας των εργαζομένων και της λαϊκής οικογένειας, εδώ και πάνω από έναν αιώνα, από κοινωνική, σε ατομική υπόθεση.

Διεκδικούμε:

– Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα της Υγείας και Πρόνοιας. Ενιαίο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, που θα περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας, τις παροχές και υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας.

– Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και διατάξεων των τελευταίων ετών.

– Πλήρη Σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.

– Πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και παροχών.

– Απόσυρση των αποθεματικών των Ταμείων από κάθε είδους «τζόγο», να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα.

Χρειάζεται τώρα να οργανώσουμε τον αγώνα μας για να ακυρώσουμε τους σχεδιασμούς κυβέρνησης – κεφαλαίου στην Κοινωνική Ασφάλιση. Πρέπει να δυναμώσει η οργάνωση και ο αγώνας για να διεκδικήσουμε όλα όσα μας αξίζουν.

Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία της δύναμης του Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ να ενημερώσουν τα μέλη τους και όλους τους συναδέλφους, ώστε να συμμετέχουν στην εκδήλωση για το ασφαλιστικό, αλλά και μπροστά στην απεργιακή κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ μέσα από μαζικές διαδικασίες, συνεδριάσεις, Δ.Σ. και Γενικές Συνελεύσεις να οργανωθεί όσο το δυνατόν καλύτερα ο αγώνας για την αποτροπή ψήφισης του νέου αντιασφαλιστικού νόμου της κυβέρνησης.

Στις 18 Φλεβάρη όλοι απεργοί, όλοι στις συγκεντρώσεις!” αναφέρει το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ.

Ανάλογο κάλεσμα απευθύνει και το τοπικό Εργατικό Κέντρο, που οργανώνει συγκέντρωση στις 10 το πρωί, στα γραφεία του.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!