Την ευκαιρία για μια σειρά συναντήσεων με τοπικούς φορείς και στελέχη οργανισμών είχε κατά την επίσκεψή του στη Σάμο ο περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, Κ. Μουτζούρης.

Συνδύασε τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στο Βαθύ την περασμένη Παρασκευή με διήμερη περιοδεία του στο νησί κι επισκέφτηκε έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, το περασμένο Σάββατο βρέθηκε μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη, Βασίλη Πανουράκη στον δήμο Δυτικής Σάμου και ενημερώθηκε στο δημαρχείο από τον δήμαρχο, Αλέξανδρο Λυμπέρη, για τις ανάγκες του νεοσύστατου δήμου. Συζητήθηκαν αναλυτικά τα έργα που εκτελούνται και προγραμματίζονται να γίνουν, παρουσία του μηχανικού Νίκου Ελένη και του Γιάννη Καραγιαννίδη, υπεύθυνου του δήμου για τα τεχνικά έργα.

Στη συνέχεια, ο κ. Μουτζούρης επισκέφθηκε τα Βοτσαλάκια και το χωριό Υδρούσσα, όπου ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του χωριού και κατοίκους για τα ζητήματα που τους απασχολούν, καθώς και για την ανάγκη έργων επισκευής του Ιερού Ναού του Αγίου Αθανασίου.

Στον Μαραθόκαμπο συναντήθηκε με τον αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας, Δημήτρη Βολακάκη και τον πρόεδρο της κοινότητας Μαραθοκάμπου, Παρασκευά Καλβίνο, ενώ μαζί με τον δήμαρχο Δυτικής Σάμου πραγματοποίησαν επιτόπιο έλεγχο σε έργα που χρήζουν άμεσης υλοποίησης κι απαιτούν την αγαστή συνεργασία δήμου και περιφέρειας.

Την ίδια ημέρα, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου πραγματοποίησε επίσκεψη στο χωριό Μεσόγειο, όπου συναντήθηκε με μέλη του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου “Ζωοδόχος Πηγή”, συνομίλησε με κατοίκους κι ενημερώθηκε για τα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή.

Αμέσως μετά την περιοδεία του αυτή, ο Κώστας Μουτζούρης δήλωσε:

“Η Σάμος αποτελεί «στολίδι» για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ένα νησί σπάνιας φυσικής ομορφιάς με σπουδαία ιστορία, εξαιρετικής ποιότητας τοπικά προϊόντα και με φιλόξενους ανθρώπους, που το αγαπούν πραγματικά. Βρισκόμαστε εδώ για να ενημερωθούμε για όσα πρέπει άμεσα να υλοποιηθούν, προκειμένου να υποστηρίξουμε τους δήμους και τους κατοίκους του νησιού. Παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που υπάρχουν, πιστεύουμε πως το αμέσως επόμενο διάστημα αρκετά από τα έργα θα έχουν προχωρήσει σε ικανοποιητικό βαθμό και θα είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε και σε υλοποίηση άλλων έργων ζωτικής σημασίας για την ευημερία του νησιού”.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!