fbpx

Γιατί παραιτήθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος Ανατ. Σάμου Γιάννης Βέττας

Την παραίτησή του από δημοτικός σύμβουλος Ανατολικής Σάμου υπέβαλλε την Τρίτη και επίσημα με επιστολή του προς τον δήμαρχο, Γιώργο Στάντζο, και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Γιώργο Κολλάρο, ο Γιάννης Βέττας.

Τη θέση του στο δημοτικό συμβούλιο καταλαμβάνει ο Δημήτρης Έλληνας.

Ο κ. Βέττας είχε προαναγγείλει την παραίτησή του κατά την διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Σάμου.

Δείτε αναλυτικά τι αναφέρει στην επιστολή παραίτησής του:

Είμαι στη δυσάρεστη θέση να υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του δημοτικού συμβούλου μετά και από τις ενέργειες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας σε ότι αφορά τον Δήμο Ανατολικής Σάμου για το προσφυγικό.

Δυστυχώς η απόφαση που πήραμε ως δημοτικό συμβούλιο, δηλαδή της παραίτησης όλων μας αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας από την κυβέρνηση δεν έγινε πράξη.

Εκείνο που βλέπουμε καθημερινά είναι η υποβάθμιση του δήμου, όχι μόνο από την κυβέρνηση, αλλά και από τις δικές μας ενέργειες. Το ένα έκτακτο δημοτικό συμβούλιο διαδέχεται το άλλο χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Τρανή απόδειξη η παρουσία σε αυτό του ίδιου του υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής κ. Μηταράκη.

Δεν απάντησε σε καμία από τις ερωτήσεις των παρευρισκομένων δημοτικών συμβούλων αλλά και πολιτών, δεν υποσχέθηκε τίποτα και σε κανέναν και εκείνο που τον ενδιαφέρει δεν είναι η αποσυμφόρηση, αλλά ο εγκλωβισμός των παρανόμως εισερχομένων μεταναστών στο νησί με μία αρκετά μεγάλη δομή στο Ζερβού, τουλάχιστον πάνω από 8.000.

Οι τελευταίες του δε εξαγγελίες περί οικονομικής στήριξης των δήμων για το προσφυγικό αποδεικνύουν πολλά και για τη χαλαρή στάση πολλών αρετών που άλλα λένε τη μία φορά και άλλα την άλλη.

Να υπενθυμίσω σε όσους με τίμησαν με την ψήφο τους τις δηλώσεις του δημάρχου Ανατολικής Σάμου που δεν έγιναν πράξη ποτέ:

“Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου: Θέτω την παραίτησή μου αν δεν παρθεί πίσω η απόφαση μετατροπής ενός νησιού σε ανοικτή φυλακή.

Σταθείτε δίπλα μου. Ο κόσμος με έβγαλε δήμαρχο και θα με ρίξει το σύστημα.

Νιώθω υπερήφανος που επί δυόμισι μήνες υπηρέτησα ως δήμαρχος.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δημοσιευτεί περί χρηματοδότησης που αφορά τροπολογία ενίσχυσης: Με τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στο νομοσχέδιο του υπουργείου προστασίας του πολίτη για τη διαχείριση κρίσεων, προβλέπεται η επιχορήγηση των δήμων στους οποίους θα λειτουργήσουν μονάδες προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών.

Πρόκειται για μία μορφή “μασάζ” προς τους δημάρχους έτσι ώστε να καμφθούν οι αντιδράσεις για τη μετεγκατάσταση μεταναστών στην ενδοχώρα και την αποσυμφόρηση των νησιών“.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Ενημερωθείτε μέσα από το κανάλι μας στο Viber

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Related Articles

error: Content is protected !!