Ενημέρωση και για τις κινητοποιήσεις που έγιναν στις 22 και 23 Ιανουαρίου στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου έκανε ο περιφερειάρχης, Κώστας Μουτζούρης, στη διάρκεια της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου που, εκ περιτροπής, έγινε στη Σάμο.

“Έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη των πολιτών των νησιών με την πολιτική της κυβέρνησης. Θα πρέπει να γίνει άμεσα αποσυμφόρηση, να ελεγχθούν οι ΜΚΟ, να ενισχυθούν τα νοσοκομεία και οι υπηρεσίες αιχμής” είπε, ενώ τόνισε για άλλη μία φορά ότι δεν υπήρξε συμφωνία για τα κλειστά κέντρα. Κλείνοντας το θέμα, ανέφερε πως δεν γνωρίζει κάποια άλλη εξέλιξη, ωστόσο εισηγήθηκε να υπάρξει συνεννόηση με τα δημοτικά συμβούλια, για να καθοριστούν οι επόμενες κινητοποιήσεις.

Από την πλευρά του, και ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, σημείωσε ότι έχει καταθέσει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και περιμένει και εκείνος τις προτάσεις.

Αυτό που ανακοινώθηκε στο τέλος της συνεδρίασης από τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου ήταν ότι με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη θα υπάρξουν συνεννοήσεις με τους δημάρχους, ώστε εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Φεβρουαρίου να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, που μπορεί να είναι κλιμακωτές.

Τα υπόλοιπα θέματα στην ημερήσια διάταξη ήταν τρέχοντα, πέρασαν κατά πλειοψηφία. Αυτό που απασχόλησε περισσότερο ήταν το τεχνικό πρόγραμμα, το οποίο θα συζητηθεί στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο, ώστε να είναι έτοιμες οι προτάσεις όλων για τα έργα.

Ο Γιώργος Στάντζος στην ομιλία του τόνισε ότι “έχουμε αποφάσεις τα δημοτικά συμβούλια όσον αφορά τις κινητοποιήσεις  και  περιμένουμε το επόμενο βήμα από την περιφέρεια. Οι κινητοποιήσεις δεν είναι κατ’ ανάγκη εναντίον της κυβέρνησης, αλλά θα πρέπει να απευθυνθούν και προς την Ευρωπαϊκή Ένωση” επισήμανε. Έκανε λόγο για πόρους-έκτακτες χρηματοδοτήσεις και σημείωσε ότι θα πρέπει να διεκδικήσει η περιφέρεια, αλλά και οι δήμοι τα χρήματα που έχουν χάσει όλα αυτά τα χρόνια.

Σημείωσε, τέλος, ότι πρέπει να μπουν σύνθετα κριτήρια στην κατανομή των πόρων από την περιφέρεια, για παράδειγμα στον τουρισμό, κι επανέλαβε ότι υπάρχουν αρκετά προβλήματα, όπως το χωροταξικό ο βιολογικός και άλλα.

Ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου, Αλέξανδρος Λυμπέρης, μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο νέος δήμος κι έκανε λόγο για ενίσχυση με προσωπικό, για να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά ο δήμος δυτικής Σάμου.

Πηγή: ΕΡΤ Β. Αιγαίου

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!