Να κηρυχθούν Λέσβος, Σάμος και Χίος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζήτησε από την κυβέρνηση και το υπουργείο Εσωτερικών ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, όπως δήλωσε στον “ΣΚΑΪ”.

Επιπλέον, όπως ο ίδιος ανέφερε, θεωρεί πως αλλότρια στοιχεία υποκίνησαν τις σημερινές διαδηλώσεις στη Μυτιλήνη, όπου περίπου 2.000 μετανάστες διαμαρτυρήθηκαν για τις καθυστερήσεις στην απονομή ασύλου και τον πολύμηνο εγκλωβισμό τους.

Και αργότερα σήμερα, σε ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Μουτζούρης επέμεινε: “Οι νήσοι του Βορείου Αιγαίου βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτου ανάγκης. Η κωφεύουσα κυβέρνηση οφείλει να εισακούσει το υποβαλλόμενο αίτημά μας”.

Υπόνοιες Μηταράκη για υποκίνηση των επεισοδίων

Στο μεταξύ, υπόνοιες για υποκίνηση των σημερινών επεισοδίων διατύπωσε, από την πλευρά του, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

“Οι ελληνικές αρχές ενισχύουν τα μέτρα φύλαξης και ερευνούν το ενδεχόμενο υποκίνησης τέτοιων αντιδράσεων” επισήμανε, σε γραπτή του δήλωση, στον απόηχο των εκτεταμένων επεισοδίων κοντά στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στη Μόρια.

Όπως συμπλήρωσε με νόημα, “μπορεί κάποιοι να δυσφορούν, αλλά ας το καταλάβουν, η πολιτική άλλαξε”. Στο ίδιο πλαίσιο, υπενθύμισε ότι πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας “είναι η ασφάλεια των πολιτών”.

“Κατά συνέπεια, τα δυσάρεστα αυτά γεγονότα επιβεβαιώνουν την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών ασύλου, επιστροφών όσων δεν δικαιούνται άσυλο και τη λειτουργία κλειστών και ελεγχόμενων κέντρων” τόνισε ο υπουργός.

Τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!